изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:21 EEST
Вярваш ли в G точката?    
Здраве

   Мистерията около митичната G точка се задълбочава. Съществуването й се превръща в някакъв нов религиозен култ. Едни категорично са убедени, че я има. Други тайно се надяват, а трети не смеят да си признаят, че въобще не знаят за какво говорят останалите две групи. Наличието на малката жлеза, източник на удоволствие при жените, може да доведе до разговори от типа “Ти вярваш ли в Нея?” Или пък “G точката се усеща със сърцето, не с ръка”.



Последното научно откритие постави още една въпросителна към темата.

Учени в Лондон изследваха 1800 жени и установиха, че такава май няма. Д-р Амихай Килчевски правил биопсии на всичките тези доброволки, за да се добере до истината. От изследванията разбрал едно - че все още нищо не е ясно. При едни жени имало скупчване на нервни окончания в този участък, а при други - не особено. Заключението на д-р Килчевски е, че след това мащабно проучване не са открити доказателства за съществуването на G точката.

Веднага се намерихаопоненти, които опровергаха научните заключения.

“Не е вярно, аз имам”, коментира 25-годишната Таня от София. Тя е омъжена и е напълно доволна от сексуалния си живот. Споделя, че открила G точката си още преди години.

“Ако няма, значи съм най-голямата симулантка в света!”, твърди 36-годишната Гери.

“Според мен няма значение има ли, или няма такава. Търсенето само по себе си е страшен купон!”, казва Георги, 28-годишен барман.

Новината намери и поддръжници. Тя предизвика скрита въздишка на облекчение в 3/4 от читателите. Повечето от тях години наред усърдно търсили въпросното местенце с концентрация на нерви, което би трябвало да се намира точно под пубисната кост. Отчаяните и безуспешни опити им навлекли усещането за провал в секса.

Ако не знаеш къде е G точката на партньорката, значи не си успял да й доставиш върховното блаженство. Какъв мъж си?! Още по-зле се чувства жена в това положение - да й липсва нещо, което всички останали твърдят, че го имат.

Навремето един американски лекар - д-р А. Дж. Блок от Ню Орлийнс, направил фундаментално откритие. През 1894 г. той разбрал откъде иде фрустрацията при 19-годишна пациентка с нулев полов живот

Източникът на злото бил ***ът! Докторът решил да премахне оперативно малката издатинка и дори твърди, че излекувал момичето. Историята изобилства с подобни прозрения.

G точката е открита (или измислена) от немския гинеколог Ернст Грефенберг, докато правил съвсем друго изследване - за стимулация на уретрата. Той установил, че в женската физиология има неизследвана подутинка. Тя е с формата на бобче и се намира на 5-8 см навътре на предната стена на женското влагалище. Терминът се появил по-късно - през 80-те години на миналия век, когато идеята набрала привърженици. Той идва от първата буква на фамилията на добрия д-р Грефенберг - G.

Според него тя представлява скупчване на нерви, което, като се стимулира, води до неистови оргазми. Сексолозите по това време обявяват идеята за безумна. Въпреки това тя се подема и вече цели 30 г. е тема номер едно, когато стане въпрос за качествен секс. В специализираните магазини се продават секс играчки за стимулация на G точката.

Жени твърдят, че са успели да си я увеличат със системен целенасочен масаж и сега вече оргазмите им ги изстрелват директно в Космоса.

През 2001 г. вълшебното местенце получава и друго име - женска простата.

Това не е прозвище, а официално название, прието в САЩ за акуратен термин за жлезата на Скин, която се намира в зоната на G точката. За първи път действието на тази жлеза е отбелязано дълго два века преди д-р G. През 1672 г. холандският анатом Рение де Грааф пише, че еякулацията на дамите при коитус “овлажнява по много подобаващ начин сексуалния орган на жената”.

Според изследователи някои жени получават много по-силен оргазъм при стимулацията на G точката, отколкото на ***а. Натискът обаче трябва да е сериозен - все пак жлезите се намират на 1 см под повърхността и за да бъдат масажирани, е нужно нещо повече от галене или докосване.

Учените са намерили доказателства в подкрепа на съществуването на G точката.

1. Жени твърдят, че получават възбуда при стимулация на въпросното място.

2. При масажиране на точката са отбелязани случаи на женска еякулация.

3. Изследвания с ултразвук показват физиологични промени там по време на секс. Същите показват, че не всички жени имат въпросната малка изпъкналост.

И така яснота по въпроса за G точката, изглежда, няма. Свидетелства за наличието й се противопоставят на резултатите от последното британско проучване. А и те съвсем не са категорични. По-скоро са в духа на “тука има, тука няма”.

В издирването на истината се допитваме до експерт.

Известният сексолог доц. д-р Румен Бостанджиев обясни, че британското изследване не е потресаващо научно откритие. На практика то не съобщава нищо ново, уточни той.

“Никой не е казал, че всяка жена има G точка - допълни сексологът. - Само при някои жени се установяват такава. Това е рудиментарен орган на простатата - жлезисти структури , които могат да доведат до женска еякулация. Тоест това, което са открили британските учени, не е нищо ново. То се знае отдавна. G точка имат едва 10% от жените.”

В заключение може би трябва да възприемем позицията на Георги, който намира удоволствие в самото търсене на мястото, обявено за един от първоизточниците на женско блаженство.

РОЗА БУЗКОВА

КАК ДА Я ТЪРСИМ

1. Първо трябва да изясним, че може и да нямаме такава. Ако подходим с презумпцията, че имаме, можем да продължим да я търсим цял живот.

2. Тя се намира навътре в женското влагалище на дълбочина между 5 и 8 см от вътрешната страна под пубисната кост. Пада се горе-долу от обратната страна на ***а.

3. Принципно се стимулира при секс. Ако партньорът не е много надарен, може да продължи издирването с пръсти.

4. Съответно всяка жена може сама да се впусне в откривателство и да се опита да намери къде е ключът към блаженството. С пръсти или като използва вибратор. Някои са със специален дизайн за стимулиране на G точката.

5. Понеже тя е еквивалентът на мъжката простата, само споменаваме, че са създадени и играчки за мъже, които стимулират “мъжката G точка”.

http://www.24chasa.bg

Австралийски доктори казаха \\\"НЕ\\\" на вагиналната хирургия

Диета за пълнолетни Италиански полилей топи килца

Само за мъже: Женската сексуалност

Ето петте неща, които трябва да запаметите преди да скочите в леглото

Само за мъже: Женската сексуалност

Ето петте неща, които трябва да запаметите преди да скочите в леглото

Забранено за читатели под 18 години: 101 страхотни секс трика

Tina Marie Jordan Erotica Top 1

Tylene Stars Foxes

 


Сходни връзки

Вярваш ли в G точката? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди