изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:41 EET
Боровинките помощник при борбата с килограмите    
ЗдравеСпазващите диета трябва да започнат да ядат боровинки, тъй като те намаляват броя на мастните клетки в тялото с до 75 на сто, установиха американски учени. Те открили, че боровинките могат да разрушат съществуващите мастни клетки и да предотвратят формирането на нови, което ги превръща в силно оръжие в борбата с излишните килограми.

Боровинките, които вече бяха определени като суперхрана заради способността им да предотвратяват сърдечни заболявания и диабет от втори тип, съдържат високи нива на полифеноли - групи химически вещества, които са полезни за здравето. Изследванията показали, че полифенолите могат да намалят броя на мастните клетки в тялото със 73%, ако се приемат в големи дози, и до 27% - в малки дози, съобщиха учените.

Използвайки тъкани от мишки, учените изследвали последиците от полифенолите в боровинките за борбата с развитието на мастни клетки, както и за липолизата - разрушаването на мастните депа в тялото. Резултатите показали, че най-високите дози полифеноли от боровинките карат липидите в тъканите на мишката да намаляват със 73%, като дори най-малката доза намалява количеството липиди в тъканите с 27%.

"Резултатите са обещаващи, но трябва да изследвали тази доза при хората, за да се убедим, че няма да има странични ефекти и да видим дали дозите са ефективни", заяви авторката на изследването Шиуани Могхе.
БГНЕС

http://beauty.fashion.bg

Кексчета с извара и сушени боровинки

10 храни, с които да свалим холестерола

11 супер храни за кожата ти

ДИЕТАТА "ЗОНА" ВАЕ ТЕЛАТА НА ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ

ЧЕРНАТА БОРОВИНКА ЛЕКУВА БРОНХИТ

Сексуален апетит в и извън леглото

Вино, малини и фъстъци предпазват от мозъчен инсулт

Най-женските витамини

Да се стопиш за един месец

 


Сходни връзки

Боровинките помощник при борбата с килограмите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди