изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:51 EEST
Имате връзка с колега - как да не ви хванат    
ЛюбопитноАко сте си харесали някой колега и се чудите дали да нарушите строгите офис правила с него, нашият съвет е да действате. Достатъчно умни сте, за да не позволите личните отношения да повлияят на професионалните, а от друга страна, той може да се окаже мъжът на живота ви и ще е жалко да го изпуснете заради някакъв си измислен правилник. Ето няколко основни насокии, които да ви помогнат при вълнуващото начинание:

1. Професионализмът на първо място!

Това, че знаете какво е бельото му, не означава, че можете да фамилиарничите в офиса. Между 9 и 5 минавате на вълна работа и не си позволявате дори да помислите за романтика. Никакви докосвания, премрежени погледи и лични разговори.

2. Уговаряйте си тайни срещи.

Ако все пак държите да има откраднати целувки в работно време, бъдете много внимателни в избора на място. Празната конферентна стая, където някой може да връхлети във всеки един момент, е по-лош избор от площадката между етажите: първо - хората обикновено ползват асансьора, и второ - дори и някой да се зададе, ще го чуете отдалече и ще имате време да реагирате. Когато излизате в извънработно време, не избирайте най-близката до офиса кръчма, а направо се насочете към по-далечен район. И никога не напускайте работното място заедно.

3. Не оставяйте улики след себе си.

Тук се включва всичко - от неизтрити имейли до размазано червило и разгащена риза. Винаги заличавайте следите си и ако имате бърза среща в стаята с ксерокса, не се връщайте без фотокопия в ръка. Ако ще разменяте имейли, в никакъв случай не го правете през домейна на фирмата, а чрез личната си поща. Само въпрос на време е да изпратите имейла на друг колега или, недай си Боже, да станете обект на интереса на IT специалиста, който може да рови в акаунта ви колкото му душа иска.

4. Подгответе се предварително за клюките.

Независимо дали преобладаващият пол колеги са мъже или жени - слабостта към клюките съвсем незаслужено се приписва само на нас. Мъжете ги обичат дори повече, а и са доста по-крайни в оценките си. Не си позволявайте да споделяте за връзката си с нито една колежка, дори и да сте убедени в лоялността й. Едва ли ще мине и ден, преди да изтича да разкаже на още 2-3 колежки - и в това няма нищо осъдително - просто всички обичаме да споделяме чужди тайни и да виждаме как щастливо се разширяват зениците на останалите клюкарки.

http://www.stars.bg

 


Сходни връзки

Имате връзка с колега - как да не ви хванат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди