изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:39 EET
Кои са най-полезните продукти за сърцето    
ЗдравеВсеки мечтае за дълъг и щастлив живот, но необходимото условия е доброто здраве. Според диетолозите на първо място трябва да консумирате здравословна храна, за да запазите сърцето си здраво. Експерти по храненето съставиха списък с най-полезните за сърцето продукти.

Кои са най-полезните продукти за сърцето 1. Тъмен шоколад със съдържание на какао над 70%. Трюфели, суфле и дори горещ шоколад могат да бъдат източник на полезни вещества.

2. Риба - сьомгата и рибата тон съдържат омега-3 мастни киселини, които компенсират липсата на калций.

Кои са най-полезните продукти за сърцето 3. Ленено семе и овесена каша - те са богати на разтворими фибри, което помага да се балансират нивата на кръвната захар чрез забавяне на усвояването на глюкозата в кръвта.

4. Черен дроб и боб - те са източник на ниацин, фолиева киселина, магнезий, омега-3 мастни киселини, калций и разтворими фибри.

Кои са най-полезните продукти за сърцето 5. Орехи и бадеми - те оказват изключително полезно действие върху работата на сърцето и съдържат витамин Е.

6. Боровинки, малини и ягоди - добър източник на бета-каротин, лутеин, фолиева киселина, витамин С, калий и фибри. БГНЕС

http://beauty.fashion.bg/

 


Сходни връзки

Кои са най-полезните продукти за сърцето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди