изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:49 EEST
СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ    
Новини

Управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева подаде оставка от поста, съобщиха от пресцентъра на партията. Това стана след среща с председателя на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Красимир Велчев. Час по-рано премиерът Бойко Борисов заяви, цитиран от \"Фокус\", че като председател на ГЕРБ е помолил Парламентарната група на партията да поиска оставката й.



В мотивите си д-р Нешева посочва, че напуска по собствено желание директорския пост на касата заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации във връзка с раздадените средства за допълнително материално стимулиране на служители и членове на НЗОК, предаде \"Фокус\".

По-рано днес тя обяви, че ще дари бонуса си от 12 000 лева на благотворителна организация. http://dnes.dir.bg/

КАКТО ЗАБЕЛЯЗАХТЕ, НЯМА ИНФОРМАЦИЯ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С БОНУСИТЕ НА ДРУГИТЕ ШЕФОВЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА, КАКТО И С ТЕЗИ 10 ВИСШИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО СА ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ В УЗАКОНЯВАНЕТО НА МЕТОДИКАТА ЗА БОНУСИТЕ.

Нели Нешева се разкая публично - дарява бонуса си

Реших да даря бонуса си на благотворителна организация, ще приемат моето дарение в понеделник, съобщи шефката на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Нели Нешева. В същото време обаче, премиерът Бойко Борисов заяви, че като председател на ГЕРБ е помолил Парламентарната група да поиска оставката й.
Нешева направи изявлението си в интервю пред TV7, само ден, след като вчера се оправда, че е получила 12 000 лева бонус, а не 30 000, както съобщиха от Синята коалиция. Тя дори се закани да заведе дело за клевета срещу депутата Димо Гяуров, който изнесе информацията за големи суми пари, раздавани на шефове в Здравната каса.

Днес обаче Нели Нешева заяви, че ще дари парите на официална организация -  - \"Благотворителност за България\", която се занимава с много каузи - предимно с деца, които страдат от аутизъм, множествена склероза и са в неравностойно положение.

\"Това е моето вътрешно усещане, че трябва така да се направят нещата. От цялата си душа и сърце давам това, което съм получила, и призовавам моя екип - има и друг начин - дарителство по ведомост, всеки месец да отделят част от средствата си\", добави шефката на НЗОК, като уточни, че подуправителят й Марияна Василева също ще направи изявление по този въпрос по-късно днес.
Както стана ясно, тя е получила дори по-голям бонус - 15 156 лева.

\"Освен това, искам да се обърна към многобройните пациенти и медиите и да се извиня за тона си вчера, който е направил впечатление. Това беше не назидателен тон, а тон на огорчен и обиден човек и аз много се извинявам, ако някой се е почувствал назидаван, тъй както разбрах\", разкая се Нешева в ефир.

Вчера тя заяви на пресконференция, че е достоен човек и цени труда си, затова си е дала допълнително възнаграждение. \"За служителите ни се изискват много качества и ако тези хора останат само на заплатите си, как мислите, че ще останат лоялни и коректни? Защо ние трябва да бъдем лицемери и да казваме – не, достатъчни са му 400 лв. на лекар в Районна здравна каса. Когато един човек не иска да получава средства, а казва: “Аз съм популист и това ми е достатъчно, получавам пет пъти по-малко от главния си експерт“, очаква някой да му даде под масата. Аз декларирам, че не съм такава\", каза още тя.

Имало ли е бонуси за силикон?
Нешева коментира и медийната информация, че Здравната каса е толерирала 43 избрани болници, сред които и такива за пластична хирургия, на които са дадени 50 милиона лева повече. В. \"Стандарт\" съобщава, че по неофициална информация много от облагодетелстваните клиники са свързани с депутати или с хора от ръководството на касата.
Сред най-драстичните случаи бил център за пластична хирургия край Елин Пелин, който вместо планираните по бюджет 120 000 лв., получил 425 000 лв.
Твърди се, че в същия център със силиконови гърди са се сдобили няколко високопоставени служителки на НЗОК, допълва изданието.

\"Не познавам мои колежки със силиконови гърди. Плащаме допълнително на болниците, които са привлекли повече здравноосигурени пациенти\", е заявила Нешева пред изданието.

\"Бонуси са давани на много болници. Те не се казват бонуси, а изплащане не дейността. Това става единствено с решение на Надзорния съвет, който заседава веднъж или два пъти месечно\", заяви Нешева.
По думите й здравните заведения за пластични операции не получават средства за тях. Според нея няма как да са давани пари за операции за поставяне на силикон, защото всички плащания са регламентирани.

По-рано днес здравният министър коментира, че ще провери тази информация, а по повод сканадал с парите, раздадени в Здравата каса, заяви, че това не са бонуси, а допълнително материално стимулиране.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ
Автор: Anonymous да 2012-02-17 @ 12:44 EET

А просто трябваше да си остави едни 1000 лв. бонус, а останалите да върне. Ей, пуста му алчност. Има \"синдром на амбициозната жена над 35\". ;-)

СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ
Автор: Anonymous да 2012-02-17 @ 13:50 EET
А дали е само тя ?
СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ
Автор: Anonymous да 2012-02-17 @ 14:57 EET
Едва ли е единствена. Българинът знае какво е глад и като набара кокала гледа да яде до пръсване. Лайната наоколо, в които живее, не го интересуват. ;-) 
СБОГОМ НА ЧИНОВНЦИТЕ-МАРОДЕРИ
Автор: Anonymous да 2012-02-17 @ 19:01 EET
Добричкият мародер колко хиляди ли е взел

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди