изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:49 EET
Бедно ни е въображението за кадрите на ГЕРБ, скочи БСП    
ПолитикаБСП поиска оставките на земеделския министър Мирослав Найденов и на здравния министър Стефан Константинов заради серията от оставки на висши държавни чиновници, което левицата определи като \"кадрови кадрил\". Това се казва в декларация на левицата във връзка с оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, отстраняванията на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова, директора на Агенцията по вписванията Виолета Николова и на директора на \"Напоителни системи\" Георги Харизанов.

Според левицата трябва да се направи пълна проверка на работата в сферите с освободени служители.

\"Тези оставки и уволнения са само първата и малка крачка в правилната посока. От Коалиция за България очакваме следващата крачка - по-голяма, обоснована и необходима, и това са оставките на земеделския и на здравния министър\", заяви червеният депутат Ангел Найденов.

Според БСП няма съмнение, че тези оставки и уволнения са част от усилията да се ограничат щетите и негативният ефект за правителството и за партия ГЕРБ.
\"Само един от тези случаи е достатъчно възмутителен. Четирите случая са различни на пръв поглед – Нешева, Николова, Павлова и Харизанов. И четирите предложения идват, след като скандалът е получил публичност. Резонен е въпросът колко и какви са скандалите, за които още не знаем. Изумително е качеството на кадри, които заемат най-високи позиции сред кадрите на ГЕРБ\", възмути се Ангел Найденов.

За новата звезда от кадровата скамейка на ГЕРБ - Георги Харизанов, липсата на образование бил най-малкият проблем.

\"Липсата на образование бледнее на фона на криминалното му минало. С Харизанов се разделяме сравнително бързо и с желание. Гергана Павлова – човек с почтено минало и подходящо образование – с нея се разделяме не толкова бързо и с известно нежелание. Общото е, че тези хора са част от кадровия провал на ГЕРБ\", отсече Ангел Найденов.

\"До вчера смятахме, че върхът на кадровата политика на ГЕРБ е владение на Румяна Желева и Калина Илиева, оказа се че сме хора с бедно въображение\", коментира още заместник-председателят на ПГ на левицата.

Той беше категоричен, че хората не са длъжни да плащат за задкулисни далавери или за капризите и арогантното поведение на тези, които са във властта.

\"Как да повярваме, че министърът на вътрешните работи, който е прекрасно осведомен за всичко, което се случва, не знае за миналото на един човек, който има пряко отношение към неговото министерство. Как да повярваме, че министърът на здравеопазването научава от писмо на ЕК, че цените на лекарствата в България са скандално високи. Как да повярваме, че шефката на Агенцията по вписванията сама си е определила бонуси без знанието на министрите на правосъдието – и предишната, и сегашната\", попита възмутен Ангел Найденов.

В момента парламентът дискутира оставката на управителя на НЗОК Нели Нешева, която вчера беше приета от ПГ на ГЕРБ. Днес тя трябва да бъде гласувана от НС. http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Бедно ни е въображението за кадрите на ГЕРБ, скочи БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди