изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:38 EET
Тайните на талията    
Любопитно   Колко ти е талията? Това е въпрос, който има значение, когато си купуваме панталон или пола. Но най-вече е важен за нашето здраве.
Увеличаването на талията е най-явният знак за натрупване на вредни мазнини и това не бива да се игнорира. Смята се, че, ако талията на жената е над 87 см, а тази на мъжа – над 100, то рискът от определени заболявания и състояния значително нараства – например диабет, коронарна болест на сърцето, високо кръвно налягане.

Напълняването се случва в следствие на постепенното натрупване на излишни мазнини. Това става бавно и незабелязано. Ако не внимаваме и не следим теглото си, внезапно ще установим, че вече сме в клуба на затлъстелите, предупреждават от zdrave.bg. А проблемът е прост - поемаме повече калории, отколкото изразходваме.

Как да разберем дали теглото ни е над нормата? Не е нужно дори да отидем до кантара. Всъщност талията е най-явният признак за това дали имаме проблем с килограмите. Ако преди талията ни е била 85 см, а сега е 95, значи сме натрупали доста килограми.

Мазнините които сме натрупали в областта на корема се считат за по-опасни от тези по ханша и бедрата. Мазнините по талията са т.нар. висцерални – такива, които се натрупват около вътрешните органи. Висцералните мазнини увеличават риска от диабет, сърдечни заболявания и високо кръвно.

Важно е да приемем и че не може просто да свалим мазнините от определената част от тялото, от която искаме. Целта ни трябва да бъде да възвърнем нормалното си тегло и всички усилия трябва да са насочени в тази посока. Щом успеем да го постигнем, излишните мазнини ще се стопят от повечето зони, в това число и от талията.

Мъжете по правило успяват да отслабнат по-лесно от жените. Това се дължи на факта, че жените генетично имат по-голям процент телесни мазнини и при това ги „складират” по различен начин. Освен това женските полови хормони - естрогените стимулират натрупването на мазнини.

Редица изследвания са установили, че проблемите с теглото зависят повече от заседналия начин на живот на хората, а не от генетичната предразположеност. http://life.dir.bg

Румънка извади 50 см. талия /ВИДЕО/

Какво да направите, за да не ви се наелектризира косата

За 125 000 евро продадоха роклята на императрица Жозефин, за нощницата на Наполеон дадоха 51 250 евро

Тайните на Изтока носят тънка талия и дълголетие

Мъжете измерват женското тяло за 0,2 секунди

Лилана: Поддържам стройно тяло с много любов

Японски гъби помагат за отслабване

ПАРИЖКА МОДА: Голотата продава

Стринг-бикините - рисковете на удобството

Тънката талия - въпрос на избор

Бикини дънки – най-новият писък на модата

ВРЕМЕ Е СТАРИТЕ ЧАНТИ ВИОЛЕТА ЗДРАВКОВА И ИРЕН ОНТЕВА ДА СЛЯЗАТ ОТ СЦЕНАТА

 


Сходни връзки

Тайните на талията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди