изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:39 EEST
ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ АСТА    
НовиниС възгласи "Интернет е свобода", "Стоп на АСТА" и "Стоп на контрола" млади хора от Добрич преминаха в протестно шествие в центъра на града.

В импровизиран митинг младежите изказаха своята гражданска позиция, като благодариха на правителството, че засега е спряло окончателното подписване на споразумението, но в същото време заявиха категорично, че ще продължат с всички мирни и разрешени от закона норми да следят работата на управляващите. Пепа Ангелова, една от инициаторите на Гражданската инициатива, заяви, че идеята е най-после управляващите да разберат, че в страната ни има гражданско общество, което взема и ще продължи да взема отношение по всички актуални проблеми. "АКТА е не просто поредното споразумение, а основна и съществено важна част от една глобална политика налагана от САЩ, и целяща да контролира  и манипулира цялото човечество, навлизайки в личното пространство  на всеки индивид и ограничавайки свободната комуникация  между потребителите в интернет. По този начин тя се превръща в средство, което ограничава гражданското обединение и протести, дори може да ги ограничи до удобни за всяко правителство размери. Под формата на защита на авторските права всъщност се прокарва ограничение на права. Чрез АКТА информацията в интернет може да се филтрира по начин, по който до нас да достига само онова, което е угодно на корпорациите, онова за което те са платили като авторски права по дадена тема. Също така може да се окажем "престъпници" само, защото сме споделили важна информация, която не е в тяхна полза. Така че, "спираме" не ни устройва. Искаме гаранция за това спиране, че ще е постоянно" - каза още Ангелова.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ АСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди