изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:16 EEST
Тленни останки на жертви от 11 септември са изхвърлени на бунището    
По светаЧасти от човешки тела, намерени след атентатите от 11 септември 2001 г., са били изгорени и хвърлени на сметището, пише в. \"Вашингтон пост\", като се позовава на американското министерство на отбраната. Разкритието е в доклад за работата на военната морга в американската военновъздушна база в Дувър, в щата Делауеър, цитира БТА изданието.



Миналия ноември моргата беше критикувана заради лошата й работа по съхранението на тленните останки на убити в Афганистан и Ирак военнослужещи. Тогава се установи, че някои от труповете са били поставени на неправилно място, части от телата са били объркани, а неидентифицираните части от труповете са били изгорени и хвърлени на сметище, което предизвика гнева на роднините на убитите военни.

Сега се оказва, че същото се е случило и с части от трупове от атентата срещу Пентагона и от Пенсилвания, където се разби един от четирите похитени на 11 септември 2001 г. самолета. Тези неидентифицирани тленни останки са били изгорени, поставени в контейнери и запечатани, след което били доставени на подизпълнител, натоварен с третирането на медицински отпадъци, се посочва в доклада на Пентагона.

Вчера министърът на военновъздушните сили Майкъл Донли посочи, че ВВС са готови да понесат отговорността и вината за фактите в доклада и че взимат мерки подобни грешки да не се повтарят.

Белият дом подчерта, че подобно отношение към тленните останки е неприемливо и изрази дълбока загриженост от случилото се.

 


Сходни връзки

Тленни останки на жертви от 11 септември са изхвърлени на бунището | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди