изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:23 EET
НАД 300 МЛАДЕЖИ ИЗЛЯЗОХА В ПОДКРЕПА НА ИЛКО РАЕВ    
Общество Над 300 млади хора, основно възпитаници на финансово стопанска гимназия \"Васил Левски\" в Добрич, излязоха вчера на мирен протест в подкрепа на Илко Радев. 19-годишният студент е обвинен в причиняване на смъртта на своя съквартирант Марио Данчев в Студентски град. Участниците в протеста издигнаха плакати с надписи: \"Илко, ние сме с теб!, \"Ние вярваме в невинността\", \"Справедливо разследване по делото!\", \"Нека справедливостта да възтържествува!!!\". Младежите се събраха пред хотел \"Добруджа\" и преминаха през целия център.

По пътя към тях се присъединиха и десетки случайни минувачи. Протестното шествие приключи във ФСГ \"Васил Левски\". Организаторите са стартирали и две подписки - едната може да бъде подкрепена от пълнолетни, а другата от непълнолетни граждани. \"Ще я предадем на депутатите и в съда, за да покажем, че всички сме с Илко\", сподели пред журналисти Лазарина Лазарова, дванадесетокласничка във Финансово-стопанската гимназия.

Организираме протеста в подкрепа на Илко, за да покажем на хората, че, според нас, е несправедливо обвинен и му лепнаха етикета \"убиец\" без съдът да е обявил своето решение, сподели Лазарина. Тя изрази притесненията си относно справедливостта на процеса, \"защото има много корупция в съдебната система и не се знае как ще протече делото\". \"13 години съм живяла в Испания, от 4 месеца съм тук. Разбирам защо българите не се усмихват, защо са толкова тъжни. Защото проблеми и опасности навсякъде в тая държава\". Това сподели Йорданка Василева, която не познава Илко, но въпреки това се включи в протеста.  \"Аз си мислех, че са останали прости и болни в България, но чета във форума и се чудя - колко са умни тези деца. Защо държавата не се възползва от техните възможности? Или ги е страх - да сложат един умен човек, защото ще им покаже как трябва да се работи\", смята жената. Тя зададе и въпрос - защо няма един представител на парламента протеста. \"Излизат с извинението, че се политизира ако те се явят. Аз мисля, че трябва да имат мнение и отношение. За това са избрани от нас\", допълни Василева.

\"Дойдохме да защитим момчето, защото според нас това обвинение никак не е справедливо - сподели Никола Стефанов - ученик от ФСГ. - В България такива са законите, че всичко върви наопаки\". Илко е много добро и свястно момче - това мнение изрази Павлина Николаева, която четири години е била съученичка на Илко Радев. \"Не вярвам, че ще направи такова нещо. Явно е станало при самозащита. Илко не може да убие и муха, камо ли да отнеме човешки живот умишлено. Настоявам за справедливост и Илко да излезе невинен от цялата тази работа\", допълни Павлина. НДТ

 

 


Сходни връзки

НАД 300 МЛАДЕЖИ ИЗЛЯЗОХА В ПОДКРЕПА НА ИЛКО РАЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди