изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:31 EET
Рисуваният член Кънчо ограмотява ученици за секса    
Новини Брошура „Приключенията на Кънчо", която ограмотява ученици как да се предпазят от СПИН, разбуни обществото и предизвика разпалени дискусии във форуми и социалните мрежи.
Главният герой е рисуван пенис, който съветва в стихове как се поставя презерватив. "Кънчо се събуди, готов да се труди. Известен щурмовак съм аз. Изпълнен съм с енергия и страст", са и първите строфи в брошурката. На Кънчо му трябват три презерватива, докато разбере как се слагат, когато "прави любов".


"А шапката добре ме пази и от СПИН, и от зарази, Щом е в срок и годността – пълна е сигурността!" "Ето нов презерватив вземи и отново всичко повтори!", призовава лирическият герой.

Първо се появи информация, че диплянката ще образова малчуганите в детските градини. После след като в Столичната регионална здравна инспекция прегряха телефоните, оттам пуснаха официално съобщение, че брошурата е издадена от бившата ХЕИ преди повече от 10 години и през 2010 г. от бившата СРИОКОЗ.
Тя била предназначена за ученици от горните класове как да се предпазят от ХИВ/СПИН.

Новото е, че тези дни дипляната бе качена на сайта на РЗИ, но след появилите се брожения срещу нея, вчера бе свалена.

Сътрудниците, предложили издаването на дипляната, която е одобрена от тогавашния директор на инспекцията - са вече пенсионери, обясниха от РЗИ. "Кънчо" бил взет от немски здравно-информационен материал по същата тема. Немското име на героя е заменено с българско.

Дипляната е издадена в минималния тираж от 10 000 бр., който е вече изчерпан. Тя е струвала 245,66 лв.

От РЗИ уточниха, че комиксът е адресиран към деца, с които вече е говорено на тема сексуално възпитание и полово предавани инфекции. Идеята е била "да се подсеща, че презервативът е за това да бъде употребяван, а не е балон, който да се надуе в клас и всички да се смеят", пише в. "24 часа".

„Не разбирам много добре от илюстрации, но ми се струва  много наивно. То дори не обяснява какво всъщност трябва да бъде направено. Това по-скоро ми прилича на гъба", коментира училищният психолог Иван Игов пред Нова телевизия.
www.dir.bg

ПРОТОТИПЪТ НА КЪНЧО В БЪЛГАРСКАТА ПОЕЗИЯ /18+/

 


Сходни връзки

Рисуваният член Кънчо ограмотява ученици за секса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди