изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:01 EEST
Въоръжени нападнаха златар и обраха ателието му    
Новини   Въоръжени нападнаха златар и обраха ателието му снощи. По думите на потърпевшия собственик – единият нападател го е удрял, докато другите двама са вземали златните накити, които той не е успял да прибере в касата. Единият нападател е бил въоръжен с пушка, а другият с палка и именно той е удрял златаря и му счупил ръката. Той успял да натисне паник-бутона едва след като обирджиите избягали.


Въоръжени мъже обраха златарско ателие в центъра Казанлък снощи. То е собственост на Иван Методиев, известен с прякора Иван Златаря, който е леко ранен.
Трима маскирани са нахлули около 19.20 часа в ателието, което се намира на ул. „Дондуков 1” в центъра на града, когато собственикът го затварял, съобщи пред „Фокус” говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.
Сигналът за обира е подаден от журналист в местен вестник.

По думите на потърпевшия собственик – единият нападател го е удрял, докато другите двама са вземали златните накити, които той не е успял да прибере в касата. Единият нападател е бил въоръжен с пушка, а другият с палка и именно той е удрял златаря и му счупил ръката.
Той успял да натисне паник-бутона едва след като обирджиите избягали.

Свидетели на престъплението са записали номера на автомобила, с които са избягали крадците. Полиция заградила всички краища на Казанлък.

Не за първи път Иван Златаря е обект на посегателство. През декември 2010 година бизнесменът стана жертва на маскирани, които нахлула в дома му в село Енина и го отвлякоха. Личният му автомобил беше подпален, а той беше държан във вила в село Изворово, където го изнудвали за пари. Той обаче успя да избяга.

В края на февурари четирима въоръжени откраднаха злато за 140 000 лева от златарско ателие в Перник.

През август миналата година пък двама бивши затворници - 38-годишният Владимир Пелов и Димитър Иванчев-Шошора, извършиха въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград, използвайки маски на вещици. При бягството, след престрелка с полицията, Шошора бе заловен, но Пелов успя да се измъкне и се укрива близо две седмици от полицията, преди да бъде задържан във вилна зона край града. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Въоръжени нападнаха златар и обраха ателието му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди