изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:08 EET
Nokia патентова телефон-татуировка    
Любопитно Финландската компания Nokia подаде заявка за патент в Патентното ведомство на САЩ за една силно необичайна технология. Става дума за татуировка, реагираща на входящи обаждания, както и на получени кратки текстови съобщения.


Независимо къде по тялото е разположена, при получаване на SMS или звънене на телефона,  татуировката започва да вибрира. На този етап не е ясно как точно въпросното изображение върху кожата е свързано с мобилния телефон.
 
Според специалистите обаче вариантите са два. При първия синхронизацията става чрез улавяне на определени сигнали от телефона, като тогава е не нужен допълнителен модул. Вторият вариант е татуировката да приема сигнала чрез магнитни импулси.
 
Източник на тези импулси е мобилния телефон, но в този случай няма да се размине без модернизация на конструкцията на апарата. Всъщност татуировка не е точното определение на иновацията, въпреки че точно с това име е заявен патента.
 
По-скоро става дума за материал на основата на пластилин съдържащ феромагнити. Последните се намагнетизират при получаване на съответните импулси от телефона и върху кожата се образуват леки вибрации, подобни при тези появяващи се от докосване на сензорен дисплей. http://fakti.bg

Станете ни приятел във Facebook

 

 


Сходни връзки

Nokia патентова телефон-татуировка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди