изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:17 EET
Израел забрани със закон кльощавите манекенки    
Любопитно Целта е момичетата от рекламните кампании да със здравословна външност. Нов израелски закон се опитва да се пребори с ширещите се хранителни разстройства сред младежта, като забрани рекламирането на стоки за местния пазар с манекенки с нездравословно ниско тегло, предаде Асошиейтед прес.


Гласуваният текст изисква също от авторите на рекламите да разкриват пред потребителите дали са използвали техники за коригиране на изображения, за да изглеждат моделите по-слаби.

Законът е първият опит на правителството да се намеси в бизнеса на модната индустрия, която често е обвинявана в идеализирането на екстремно кльощави модели. Подрастващите ги следват сляпо и често си навличат хранителни разстройства като анорексия и булимия.

Поддръжниците на закона се надяват той да насърчи използването на манекенки със здравословна външност за местните рекламни кампании. Той ще обърне внимание и върху дигиталните техники, които трансформират вече тънките модели в илюзорни призрачни създания.

"Ние искаме да разобличим илюзията, че изобразеният манекен е реален", твърди една от вносителките на закона д-р Рейчъл Адато. Тя сравни борбата с анорексията с борбата с тютюнопушенето.

В Израел 2 на сто от момичетата на възраст между 14 и 18 години страдат от хранителни разстройства на психическа основа.

Новият закон изисква всяка участничка във фотосесия, предназначена за израелския пазар, да представи документи с тримесечна давност, доказващи, че не страда от недояждане по стандартите на Световната здравна организация, пише БТА.  http://www.dnes.bg

 

Болезнено слаба финалистка на конкурса "мис Австралия" предизвика скандали

Кльощавата македонска манекенка Стефани Наумоска (49 кг, 180 см) предизвика люти спорове сред жури и участнички на конкурса за красота „Мис Австралия" в Сидни.

Видът на красавицата с македонско потекло потресъл останалите й колежки, които заявили, че жена с тази кокалеста структура не може да бъде еталон за хубост.

Организаторката на конкурса Дебора Милър обаче се оправда с факта, че в Македония било нормално да са толкова слаби - там просто си били такива, с крехки кости и тънки фигури.

Индексът за тегло на Стефани е 15,1 - доста под допустимия показател за нормално тегло дори на манекенка, пише Macedonia Daily.

Наскоро в Италия бе приет закон, според който не е позволено индексът на манекенките да е под 18,5 - напр. при височина от 1,71 м теглото не може да е под 54 кг.

http://botevgrad.com

Бар Рафаели в нова фотосесия за Passionata /ВИДЕО/

Кои са най-сексапилните жени в света

Супермодели се съблякоха за V Magazine

Най-високо платените манекенки на света – втора част

Еврейки не дават на Бар Рафаели да се омъжи за Лео

Топ-50 на най-секси модели на бельо

Бар Рафаели - най-добър модел на 2009 г.

 


Сходни връзки

Израел забрани със закон кльощавите манекенки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди