изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:18 EEST
Френският сериен убиец е мъртъв след атака на спецчастите    
По света 24-годишният сериен убиец Мохамед Мера е мъртъв, съобщи Би Би Си. Информацията е потвърдена от канцеларията на френския президент Никола Саркози, предаде \"Льо Монд\". По-рано спецчасти атакуваха жилището в Тулуза, в което се бе барикадирал Мера, като от вътре се чуваха стрелба и експлозии, а командосите използваха паралитичен газ.

По думите на вътрешния министър Клод Геан до атаката се стигнало, след като спецчастите огледали със специални камери стаите на жилището и не открили следа от терориста. След това щурмували апартамента, но когато влезли в него Мохамед Мера открил яростна стрелба от банята, където се бил барикадирал.

Геан уточни, че 24-годишният мъж е скочил от прозореца с оръжие в ръка, все още стреляйки по полицаите. Той е загинал на място. При престрелката са ранени и няколко командоси, единият от които тежко.

По-рано вътрешният министър каза, че Мера е заявил, че иска да умре с оръжие в ръце.
\"Имаме приоритет - той да се предаде, за да го изправим пред съда, да го заловим жив: надяваме се, че е още жив\", каза още тази сутринт Геан, според когото е странно, че терористът не е реагирал нито веднъж след като полицията взриви капаците на прозорците му. С взривовете полицията искаше да сломи издръжливостта на укриващия се.

Освен това, каза министърът, бяха чути два изстрела, за които няма яснота. На няколко равни интервала през нощта полицаите взривяваха мощни експлозиви пред прозорците на сградата, за да не позволят на заподозрения убиец да заспи и да сломят издръжливостта му.

Едновременно с това фасадата на сградата, в която са спрени водата, газът и електричеството, бе осветявана с прожектор. Полицаите не пристъпват към действия, защото не знаят какви оръжия има Мохамед Мера, посочва АФП.

Малко преди да бъдат хвърлени осветяващите гранати до сградата се приближили пожарникари с три носилки, но се върнали с празни носилки, посочва ДПА.

Френският външен министър Ален Жупе заяви, че трябва да се изясни дали разузнаването е допуснало грешки при наблюдението на Мохамед Мера. На въпрос защо Франция не отделя повече средства за по-добър контрол на известните малцина френски джихадисти, министърът отвърна, че те са под контрол и че Мохамед Мера неотдавна е бил разпитан от разузнаването. www.dir.bg

 


Сходни връзки

Френският сериен убиец е мъртъв след атака на спецчастите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди