изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:16 EET
Нашумял агент по ”Галерия” се издига в ДАНС    
НовиниПравителството ще назначи Владимир Писанчев за зам.-председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) на мястото на подалия оставка Иван Драшков. Решението ще бъде взето на правителственото заседание в сряда, съобщи правителствената пресслужба.Иван Драшков подаде оставка по собствено желание миналия месец, като коментира, че мотивите му за това решение са лични.

Владимир Писанчев е роден през 1963 г. и е в системата на МВР е от 1992 г. като е преминал през различни длъжности. Последната заемана от него длъжност е директор на дирекция „Сигурност на ДАНС“, на която е назначен през 2009 г.

Писанчев работи в системата на МВР от 1992 година, но името му стана публично известно от скандалната разработка "Галерия" от 2008 г., в рамките на която ДАНС (по това време оглавявана от Петко Сертов, който бе съветван от Алексей Петров) събираше неправомерно информация за лица, фирми и медии.
Делото "Галерия" стартира малко след създаването на ДАНС. Поводът за отварянето на разработката бяха съмнения за изтичане на класифицирана информация към сайта "Опасните".

Скандалът избухна, след като депутати от вътрешната парламентарна комисия в миналото Народно събрание откриха телефоните си в списъците с подслушваните в рамките на разработката.

Тогава депутатът от БСП Татяна Дончева съобщи, че Владимир Писанчев е дал зелена светлина за започването на разработката. Той отрече обвиненията и отказа да подаде оставка, въпреки че тогавашният премиер Сергей Станишев одобри отстраняването му. По-късно той бе възстановен на работа.
В интервю пред столичен вестник Писанчев заяви, че не е подслушвал депутати, а шефът на ДАНС Петко Сертов е бил информиран за разпечатките, които излязоха. dir.bg

 


Сходни връзки

Нашумял агент по ”Галерия” се издига в ДАНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди