изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:50 EEST
Примата на турската литература Елиф Шафак събра медийния елит на България    
Ред и сигурност Третото издание на M-Tel Media Masters раздаде 3 големи, 6 призови и 1 специална награда. За трета поредна година М-Tel Media Masters - журналистическият конкурс за материали, посветени на иновациите и технологиите, събра медийния елит на България. Над 300 бяха гостите на събитието в атриума на „Сердика офиси“, а още толкова гледаха на живо в интернет церемонията по награждаването.


Специален гост на М-Tel Media Masters тази година беше Елиф Шафак, която дойде в България специално за церемонията по покана на М-Тел, съвместно с издателство Егмонт. Турската авторка на бестселъри сподели пред гостите своите виждания за творческата сила и културата в ерата на телекомуникациите. Според нея няма противоречие между новите технологии и книгите, а по-скоро технологиите са посредник между книгите и хората. Хората днес могат да свалят безброй книги през телефона или на компютъра си, важното е да искат да четат, твърди авторката на «Любов», «Копелето на Истанбул» и «Чест». Примата на турската литература посочи няколко причини, поради които нуждата от книги в новия дигитализиран и забързан технологичен свят е все още актуална. На първо място Елиф Шафак изтъкна, че писаното слово ни помага да развиваме и поддържаме своето въображение, от което всеки един човек има безспорна нужда. Четенето на историите в книгите провокира хората да съпреживяват, а това ги променя към по-добро. «Дори и в света на технологиите и «бързото хранене», книгите остават вечни», заключи Елиф Шафак.

Големите награди на M-Tel Media Masters тази година получиха: в категория „Информационни агенции и нови медии” Елица Николова от Web cafe за материала „Софийски бухали“, в категория „Печатни медии” – Начо Стригулев, сп. „Мениджър” за „Кинотехнологиите промениха мечтите ни” и в категория „Електронни медии” - Петя Тетевенска и Мария Чернева, БНТ за „Красива наука – за вампирите и науката за кръвта”. За първи път тази година журито реши да отличи един от най-трудните жанрове в журналистиката – разследването, като присъди специална награда на Миролюба Бенатова от БТВ за репортажите и за телефонните измами.

Шестте призови награди отидоха у блогъра Константин Павлов за материала му „Зимата на бъдещето”, един въображаем зимен ден през 2030 година в България”, Георги Кънчев от уебсайта на DEUTSCHE WELLE за „Опознаваш другите, губиш себе си?“, Николай Теллалов, сп. „Осем” за статията „Отпечатай си... къща”, Мартин Леков, в-к. „Стандарт” за „Лесно браво за АКТА”, Николай Василковски, НТВ, за репортажа „В мрежите на социалната мрежа” и Кин Стоянов и Емил Янев, „Инфохолиците“ на Радио София за „Стив Джобс, човекът, който приживе беше Бог, а след смъртта си стана iкона”.

Гостите на церемонията снощи имаха възможността да се насладят на провокативното изпълнение на световноизвестната група за сценични изкуства Post Theater, които след Ню Йорк, Берлин и Токио, завладяха и българската сцена. Публиката на M-Tel Media Masters бе изненадана от видео изпълнението на турския перкусионист Окай Темиз от Истанбул, с когото паралелно на сцената свири и Брас асоциацията на Ангел Заберски.

Третото издание на конкурса събра рекорден брой материали – 128 предложения на 42 журналисти от национални и регионални медии. Те бяха разгледани и оценени от независимо жури в състав: топ журналистът Елена Йончева, основателят на Webit, експерт по дигитален маркетинг и автор на книгата „Властта на хората – новият маркетинг“ Пламен Русев, преподавателят в Нов български университет и ПР експерт Десислава Бошнакова, почетният председател на Центъра за развитие на медиите Огнян Златев, писателката Ваня Щерева и американският медиен експерт Маргарет Съливан.

Конкурсните материали могат да се видят на адрес http://www.mtel.bg/mtel-media-masters
 


Сходни връзки

Примата на турската литература Елиф Шафак събра медийния елит на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди