изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:07 EET
Бадемите помагат при диети за отслабване    
Здраве

Консумирането на шепа бадеми помага на хората да свалят килограми, като потиска апетита им за остатъка от деня, показва ново изследване.



Бадемите се смятат за здравословни, защото са с нисък гликемичен индекс, измерващ доколко бързо дадена храна кара нивата на кръвната захар да нарастват след ядене. Докато храните, които се смилат бързо, причиняват увеличаване на кръвната захар, след което тя бързо спада, бадемите предизвикват по-бавно и стабилно нарастване на кръвната захар и инсулина, а това кара хората да се чувстват сити за по-дълго време, обясняват експерти.

Това прави храните с нисък гликемичен индекс по-ефективни при предотвратяването на преяждане и по-здравословна опция за хора, страдащи от диабет. Проф. Ричард Матис от университета "Пардю" в Индиана, САЩ, който провел изследването, съобщи, че участниците, които приемали закуска с цели бадеми, се чувствали сити за по-дълго време и регистрирали по-ниска концентрация на глюкоза в кръвта след закуска и обяд от хората, които не приемали закуска с ниско съдържание на гликемичен индекс.

Макар да е важно да се приемат достатъчно калории за балансирана диета, умерените количества храни с нисък гликемичен индекс като бадеми за закуска, могат да намалят количеството храна, което хората трябва да приемат, за да се чувстват сити и да им помогне да поддържат здравословно тегло, допълва той. http://news.fashion.bg

 


Сходни връзки

Бадемите помагат при диети за отслабване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди