изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:16 EEST
Порно отпреди Камасутра лъсна в Созопол    
История

Откровено еротични рисунки върху антична ваза от края на VII век пр.Хр. откриха археолози в Созопол. За България тази находка е уникална. Сексуалната сцена е отпреди създаването на българската държава и отпреди Камасутра. "Този стил не е съвсем непознат, но е изключително рядък", обясни проф. Божидар Димитров неприличната находка.



Гръцка каручка

Рисунката върху съда изобразява сцена на групов секс на две девойки с двама младежи. Категорично се различават позите на орална любов и "гръцка каручка", т. е. единият мъж е зад едното момиче, което е на колене. В съвременността тя е по-популярна като "кучешка поза", при която най-лесно се стига до оргазъм.

Керамиката е черно-фигурна от стила "фикелура" по името на селото в Мала Азия, където е открита за първи път. В Созопол са намерени 3 - 4 антични вази от същия период, но с рисунки на животни, хора и бойци.

Разкопките при входа на Созопол, които архитект Недев започна през октомври м. г., разкриха напълно запазена крепостна стена, висока 8 м, с 2 бойни кули, фланкиращи южната врата на града.


"Появи се и манастирът "Свети Николай Чудотворец", за който досега знаехме само от писмени източници", каза още професорът, който е на разкопките край морето. Край манастира са открити около 300 гроба и над 600 монети. Най-ценна та находка засега е пещта за производство на керамика.

В дълбочина са разкрити вече всички пластове на древния град - от руините, останали от османската епоха, през средновековната и византийската, после римската. Археолозите стигнаха до най-стария слой, който е датиран към края на VII и началото на VI век пр. Хр., когато са положени основите на Аполония. Това е пластът, от който изскочи вазата с неочаквания "порносюжет".

Порно за рожден ден

Учените предполагат, че младежите са си подарявали подобни "сексиграчки" за рождени дни или по други поводи. Едва ли неприличните съдове са красяли трапезите в богаташките къщи, добави през смях проф. Димитров.

"Древните гърци са смятали секса за дар от боговете - разясни Божидар Димитров. - Кое е грешно в секса за първи път налага християнската църква. Всички пози извън монашеската са били обявени за перверзии. Но древните гърци не са мислели така."  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Порно отпреди Камасутра лъсна в Созопол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди