изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:59 EET
ГОЛЯМО ЗАВОЕВАНИЕ НА АРАБСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ: Египет разрешава секс на прощаване    
По света В Египет има предложение да се узакони сексът с току-що починалата съпруга. Ислямското мнозинство в страната внесе проект, който да може да разреши извършването на полов акт от мъжа със собствената му жена, шест часа след смъртта й, съобщават от NEWSru.



Разглеждането на този доста смущаващ за мнозина въпрос започна още преди 2 години, когато мароканския духовник Замазами Абдул Бари заяви, че бракът остава валиден и след смъртта, като посочи, че жените имат правото да се отдадат на сексуални удоволствия и след смъртта на съпрузите си. Преди две години той отново разбуни духовете в ислямските общности, като заяви, че е допустимо жените пият алкохол по време на бременност.

Законът за "прощалния секс" е само част от промените, който ислямистите се надяват да прокарат в Египет. Други предложения включват минималната възраст за сключване на брак да се понижи до 14 години и да се ограничат правата на жените за работна заетост и образование.

Местният журналист и телевизионен гуру Джабер Ал Кармути коментира за шокиращия закон: "Това е невероятно. Катастрофа е да се даде на съпруга такова право! ".

Националният съвет за жените на Египет вече поде кампания срещу промените като смята, че "маргинализирането и подкопаването на статуса на жените би се отразило негативно на човешкото развитие на страната".

Идеите на новоизбраното ислямистко мнозинство са за отмяна на много, ако не и на повечето от законите, които насърчават правата на жените, и най-вече на законът, който позволява на съпруга да получи развод без никакви препятствия от своя партньор. Парламентарните атаки срещу правата на жените получават голяма критика от страна на организациите на жените, които обвиняват тези народните представители, желаещи да унищожат и малките привилегии на египетските жени, постигнати след дълги години на организираната борба. http://www.dartsnews.bg
 
 


Сходни връзки

ГОЛЯМО ЗАВОЕВАНИЕ НА АРАБСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ: Египет разрешава секс на прощаване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди