изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:41 EET
Почина Мяу - най-дебелата котка в света    
Любопитно

Почина котаракът Мяу, определян за най-дебелата котка в света. Наднорменото тегло в крайна сметка отне живота му, съобщават американските медии.



18-килограмовото животно е починало в събота на 5 май в щата Ню Мексико, но служителите на центъра, където Мяу е живял последните няколко седмици, съобщили за смъртта му във вторник. Той бе настанен в приюта, защото 87-годишната му стопанката нямаше възможността да се грижи повече за него.

Мяу бе поставен на диета и всяка промяна в теглото му бе публикувана във фейсбук. Резултатът от хранителния режим дойде бързо и Мяу успя да отслабне с няколко килограма.

На котарака бяха направени изледвания, даваха му допълнителен кислород, но въпреки това се е стигнало до смъртта му.

Като причина за кончината се посочва белодробна недостатъчност. Очаквало се е, че след като 2-годишният Мяу отслабне, ще му намерят нови стопани.

„Смъртта на Мяу е шок за всички нас", казва директорът на дома. "Ние всички бяхме влюбени в котарака", сподели още той.

Котките обикновено достигат тегло между 2 и 5 кг, със своите 18 Мяу бе феноменален.

Историята на котарака попадна в пресата през април тази година, когато той бе настанен в приют. Служителите, които се грижеха за него, разпространиха снимки на Мяу, вследствие на което животното бе канено в различни телевизионни предавания.

Официално Мяу не е признат за най-дебелия котарак в света от "Гинес", тъй като организацията отказва да признае подобно постижение, за да не прекаляват собствениците на домашни животни с прехранването на любимците си.

Преди да се отменат подобни рекорди за най-дебел котарак бе признат австралийският котарак Химми, който тежеше 21,3 килограма. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Почина Мяу - най-дебелата котка в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди