изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:51 EEST
ДВОРЕЦА НА БАЛЧИК, КАКТО ЦАРЕВЕЦ Е НА ТЪРНОВО    
Общество

Балчиклии продължават битката за правото си да имат свободен достъп до архитектурно-парковия комплекс "Двореца", като вчера граждани блокираха за два часа от 14 до 16 ч. касите на комплекса.

PN 176-12 PN 173-12 PN 174-12



За НДТ председателят на Инициативния комитет Симеон Господинов заяви, че жителите на Белия град продължават да настояват и това Двореца да бъде даден за стопанисване на общината. "Искаме комплексът да се стопанисва от общината, така както Царевец - емблемата на българщината се стопанисва от община Вели Търново. Годишните приходи от посещения са 10 млн. лв., а за общината са само задълженията, защото нищо от тези приходи не влиза в общинската хазна. Даже, напротив - ние с нашите данъци плащаме поддържането на инфраструктурата чрез общинския бюджет. В крайна сметка комплексът е една почивна база за хора, които са на 600 км от морето" - каза Господинов. Балчиклии са категорични, че ще продължават до пълна победа, като протестите и блокирането на касите ще бъде ежедневно до 20 май, ако няма решение на казуса. "В движение ще решим как да продължим протестите си. До момента няма реакция от Софийския университет. Довечера /б.а. - снощи/ ще се съберем да решим. Категорично заставаме и зад позицията, че на 20 май ще блокираме всички входове и изходи на комплекса" - каза още Господинов.
 


Сходни връзки

ДВОРЕЦА НА БАЛЧИК, КАКТО ЦАРЕВЕЦ Е НА ТЪРНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди