изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:45 EEST
Мълния удари самолета на Франсоа Оланд    
По светаСамолетът на френския президент Франсоа Оланд, с който той летеше за Берлин за среща с германския канцлер Ангела Меркел, се е върнал в Париж, след като бе ударен от мълния, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.


Във френската столица Оланд е бил качен на друга машина, която вече е излетяла за Берлин. Заради инцидента той закъсня с около час и половина за първата си среща с Меркел.

В германската столица френският държавен глава бе посрещнат с военни почести, а предстои и работна вечеря на осмия етаж на канцлерството, откъдето се открива живописен изглед към парка "Тиргартен" и Райхстага.

Водещата тема на разговорите между Меркел и Оланд ще бъде предоговарянето на пакта за бюджетна дисциплина в еврозоната. Франсоа Оланд иска в него да се говори и за растеж на икономиката. Берлин е против идеята. Пактът вече беше приет от 25 страни от ЕС. Меркел обаче е оптимист, че между нея и Оланд може да има стабилно партньорство. Тя дори заяви, че е готова да посрещне Оланд с отворени обятия.

Непосредствено преди да отпътува за Германия, новият френски президент, който днес встъпи в длъжност, назначи лидера на парламентарната група на социалистите Жан-Марк Еро за премиер на страната. Еро е натоварен да състави новото френско правителство, чието обявяване ще стане утре вечер.

Оланд назначи в Елисейския дворец и най-близките си сътрудници, сред които състудента си Пиер-Рьоне Льомас като генерален секретар на президентството и авторът на речите му Акилино Морел като политически съветник, предаде Франс прес. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Мълния удари самолета на Франсоа Оланд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди