изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:00 EEST
Кафе и котки – идеалната комбинация!    
Любопитно

Нестандартното кафене е във Виена. Котешко кафене вече посреща своите фенове във Виена. В него има място за 50 посетители и 5 котки. Идеята на съдържателката му е, докато човек си пие сутрешното кафе или топлото капучино, да може да се наслади на прекрасното мъркане на котетата.



В началото на този месец кафенето отвори врати и носи името „Неко“, което в превод от японски означава „котка“. Господарите на заведението са: Томас, Лука, Соня, Мориц и Момо. Преди да заживеят в кафенето те били в приют за животни. Сега имат нов, уютен дом, където могат да се разхождат и да играят на воля.

Три години чакала за разрешителни от местните власти собственичката на котешкото кафене 47-годишната Такако Ишимицу. От 20 години тя живее във Виена, а е родом от Нагоя в Япония. Идеята и била в своето заведение да представи интересни страни от японската култура, за да могат австрийците да се запознаят отблизо с нея. Тъй като много обичала животни, искала да направи и нещо добро за тях. Така й хрумнала възможността да съчетае нещата и да отвори необичайното кафене. Котетата, взети от приюта, бързо спечелили слава на заведението и направили „Неко“ популярно в цяла Виена. Самата собственичка била изненадана колко бързо се разнесла мълвата за нея и за котешкото й кафене.

Такако споделя, че тъй като някои от близките й хора имат алергия към животните, за нея това е страхотна възможност да се радва на котетата без да нарушава семейното спокойствие. „Радвам се, че моето кафене носи радост на хората,“ казва още тя. http://mamita-bg.com

 


Сходни връзки

Кафе и котки – идеалната комбинация! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди