изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:54 EEST
НАЦИОНАЛЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ    
Екология

   Всички ЗАЕДНО да кажем  СТОП на новите „български” еничари и техните беззакония! СТОП на разграбването и унищожаването на България!



ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ!

ИСКАТ ДА ПРОКАРАТ ФАЛШИВА ЗАБРАНА , НО РЕАЛНО ТАКАВА ДА НЯМА

 

За това гражданите на  град Добрич се обединяваме с цяла България в

 

НАЦИОНАЛЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ

за спиране на пробива в мораториума и за реална забрана на шистовия газ,

за спиране отравянето на водата и земята на Златна Добруджа -гр.Добрич

Братя и сестри, Справедливостта и Истината отново ни зове!

На 22-ри май, вторник, от 18.00 ч. се събираме отново пред Храм ‘Св.Георги”(до Стара къща) там, от където започва всеки наш протест

-срещу закони с които се узаконяват престъпления,

-срещу всяко действие, което е против България и  Българския народ,

-срещу  наглостта на управляващите, с която защитават чужди корпоративни интереси, с което показват много ясно кой е техния истински избирател!!!

ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Временната парламентарна комисия гласува промяна на ЗАБРАНАТА в точка 1, като по този начин всъщност премахна забраната. По-долу може да видите каква е разликата между предишната и новата версии. Разписана по този начин, забрана за използване на хидрофракинг (технологията за добив и на шистов газ) практически няма да има!



т.1 от досегашната забрана гласеше следното:

1. Забранява прилагането на технологията хидравлично разбиване, хидравличен удар, хидравлично разпукване, хидрофракинг, фракинг и/или всяко друго наименование, което описва вкарването на смес от вода или други течни или гелообразни субстанции с химични съединения, елементи или компоненти, пропанти, флуиди, пропан, както и механични и/или органични пълнители, под налягане по-голямо от 20 атмосфери под земята, при проучване и/или добив, с цел извличане на нефт или природен газ на територията на Република България.

Предлагат да я заменят със:

1. Забранява прилагането на технологията на хидравличен разрив или всяка технология с друго наименование, която представлява ЕДНОВРЕМЕННО нагнетяване на смес от течности, химични добавки и механични и/или органични пълнители в сондажи, водеща до образуване на нови и/или разширяване на съществуващи естествени ПУКНАТИНИ или пукнатинни системи в ГЛИНЕСТИ нефто-газогенериращи скални формации, с цел извличане на нефт и/или природен газ от тях.

по този начин забраната просто ще бъде заобиколена.

Поне три от фирмите имащи желание и готовност да използват фракинг при добива на газ, могат без проблем да го сторят, ако новата редакция на забраната бъде приет.

Освен всичко друго, в последните дни и CHEVRON, на която така зрелищно уж бе отнето разрешението за проучване и добив на нефт и газ, организира тайни сбирки с „български” предатели  и псевдо-учени, на които не са допускани външни лица... Убедете се сами:

http://www.youtube.com/watch?v=zTOnie7AkV0&feature=youtu.be

И се запитайте кое налага наличието на подобна тайнственост?!...при положение, че в многобройни интервюта, дадени за български медии, един чужд посланик открито заявяваше, че \"ШЕВРОН СА ТУК ЗАРАДИ ШИСТОВИЯ ГАЗ!\"...

 

И още:
Вече пети месец гражданите на България протестират и срещу поправките в закона за горите, защото те ще позволят бързо и евтино застрояване на защитената природа, нарушаване на конкуренцията, гола сеч и ограбване на един от последните значими ресурси на страната – нашите гори. Това ще застраши жилищата и земята ни от още по-големи наводнения и свлачища. Защо депутатите , чиито заплати плащаме ние, не чуват гласа ни!? Да им припомним, че те трябва да работят за нас, а не против нас. Проблемите са неизброимо много и всеки път за да бъдем чути трябва многократно да излизаме по площадите. Лъжат ни, изчакват малко време и пак се пробват да наложат беззаконието си. Нормално ли е това? Така ли би било,ако имаше наистина демокрация и ако тези към които отправяме исканията си наистина бяха наши избраници????

Приятели!

22-ри май - международният ден на биоразнообразието е денят, в които трябва да вдигнем толкова много шум, че всички да чуят как шепа депутати, поддали се и  продали се  на чуждестранни интереси, искат да заличат Златна Добруджа, Пирин, Витоша, Черноморието, да изсекат горите ни и да отровят водата и земята ни!

Но едно е да искат, друго е  да им позволим да го направят!

Ще позволим ли на сащ да отровят водата и земята на България и да ограбят природните ни ресурси ???

Всички ЗАЕДНО да кажем  СТОП на новите „български” еничари и техните беззакония! СТОП на разграбването и унищожаването на България!


Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.


Носете всичко, с което може да се вдига шум- свирки,барабани,тенджери,тигани! България не е кошче за отпадъци! От нас зависи какво и как ще се случи!

Заедно стигнахме до тук, заедно продължаваме напред

ЗА нашата мила БЪЛГАРИЯ!!!!

Пепа Рашева

ОЧАКВАНО: Отпада част от мораториума за шистов газ, за да се добива конвенционален

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ


 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди