изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:19 EEST
US инсталация предизвиква трусове    
Новини

ХААРП виновен за мощното японско земетресение миналата година



ХААРП
Американците имат мащабна военна инсталация в Аляска, която може да предизвиква природни катаклизми, включително и земетресения по целия свят. Така поне твърдят привържениците на теориите на конспирацията. Става дума за ХААРП или "Програма за високочестотно активно облъчване на полярното небе“.

Инсталацията може да бъде описана най-общо като "гора" от 180 антени, пръснати  на  голяма площ. Станцията на ХААРП се намира в Аляска и основната й цел, поне официално, е да генерира нискочестотни радиовълни чрез специална свръхмодерна технология.

ХААРП  е създаден през 1990 г. след години на проучвания в областта на военните комуникации по време на Студената война. Работата в съоръжението до Гакона в Аляска започва през 1993 г. Мястото, което е използвано преди това от американските военновъздушни сили, е избрано заради високата активност на йоносферата в арктичните региони. Програмата първоначално цели да подобри комуникацията с атомните подводници в открито море, но след края на Студената война проектът е пренасочен към военни и научни проучвания.

Полигонът е заграден с бодлива тел, периметърът му се охранява от мобилни въоръжени патрули на морската пехота, а въздушното пространство над изследователския стенд е затворено от пролетта на 1997 г. не само за гражданските, но и за военните самолети.

След събитията от 11 септември 2001 г. около ХААРП са поставени и противовъздушни комплекси на ПВО на САЩ. Тези мерки за сигурност не са случайни. Официално комплексът за йоносферни изследвания ХААРП е построен за изучаването на природата на йоносферата и за развитието на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана на САЩ.

Има обаче и "тъмна" страна. Според мнозина изследователи САЩ подготвя нов вид оръжие в рамките на ХААРП. Те дори са категорични, че става дума за интегрално геофизическо оръжие, което оказва въздействие върху околната среда чрез радиовълни с висока честота. Конспиративната теория гласи, че така може да се манипулират климатичните условия, като създават по изкуствен път, например, облаци, които могат да предизвикат потоп.

ХААРП е мощно оръжие, което може да насочва силни бури, да причинява земетресения, цунамита и други природни катаклизми към зададена дестинация. Предполагаемите възможностите на ХААРП достигат до нивото на научната фантастика. Започнал като проект, съществуващ само на полигон на територията на Аляска, в момента ХААРП има пет излъчвателя с различна мощност за целенасочено въздействие върху околната среда. Три от тях се намират на Скандинавския полуостров, четвъртият – в Аляска, а петият – на остров Гренландия, плюс апаратура на крайцера “Уискънсин”.


Съгласуваната работа на петте излъчвателя от ХААРП се предполага, че е в състояние да доведе до необратими негативни геофизически, геологически и биологически катаклизми от планетарен мащаб. С други думи може да промени околната среда.

Освен това с контролирано предизвикване на климатични аномалии е възможно и манипулиране на икономиката на избрани държави.

В последно време все по-чести стават и догадките за ролята на ХААРП при силното земетресение в Япония на 11 март 2011 г. Дни след земетресението на сайта на ХААРП може да се види спектрограма  (координати – честотата и време), показваща честотата на излъчване, регистрирана от индукционния магнитометър на ХААРП.

Тъй като системата  ХААРП излъчва сигнал с честота 2,5 Hz (знаковата честота за земетресение), а този сигнал е излъчван непрекъснато два дни преди земетресението, би трябвало да е доказателство за това, че земетресението в Япония не е било естествено причинено, а е постигнато по изкуствен начин. Трусът предизвика и ядрена катастрофа в страната, невиждана от аварията в Чернобил до сега.

Според тази наблюдения инсталациите в ХААРП предават сигнал с определена честота, за да предизвикат мощен трус. Теорията звучи стряскащо и притеснително. Ако приемем това за истина, то последиците при използването на тази система, според желанието на нейните създатели и притежатели, биха могли да бъдат катастрофални и с непредвидими последици за планетата.

"Земетресенията са заплахата на бъдещето", алармира сеизмологът Кери Сий от Калифорнийския технологичен институт. Населението на Земята наближава 7 милиарда, а повече от 40 града с население от над един милион души се намират на разстояние до сто километра от сеизмично активни зони.

В наши дни рискът от мощен трус с колосален брой жертви е по-голям от всякога. Земетресенията са най-разрушителното природно бедствие, способно да срине икономиките на цели държави, а ужасът, отчаянието и паниката, които причинява, са неописуеми, казва сеизмологът Сий. Геофизично оръжие, каквото се предполага, че е и ХААРП, би могло да направи подобни кошмарни катаклизми съвсем реални. Стаховитото земетресение в Хаити през 2101 г. също се приписва на щатската система, както и земетресението в Чили през 2010 година.

Ръководителите на проекта ХААРП категорично отричат тяхното творение да се използва като оръжие.

Дори и след такива убедителни доказателства за възможностите на ХААРП, не може да се твърди с абслолютна сигурност, че всички тези сътресения са причинени единствено от тази система. Сигурно е обаче, че всяка една игра или вмешателсво в природата може да доведе до неподлежащи на контрол процеси, които могат да се обърнат и срещу тези, които са ги стартирали.

Стефан Шубаров
 
 


Сходни връзки

US инсталация предизвиква трусове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди