изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:13 EET
Велизар Енчев: Позор - мутресата Цеца пее в София    
Коментари

Софийският концерт на сръбската чалга-певица Цеца Величкович - Ражнятович и голямото внимание на ефирните телевизии към тази дама не ме изненада, защото България отдавна е в плен на чалгата, а и самият министър-председател е сред почитателите на сръбския турбофолк.



Учудващо е обаче как медиите старателно спестяват криминалната биография на Цеца Величкович и най-вече истината за покойния й съпруг Желко Ражнятович-Аркан.

Още по-учудващо е, че Бойко Борисов умира да се среща с подобни персони, като така легитимира и налага духовните ценности на сръбския престъпен свят. Нека само си спомним как преди три години столичният кмет разцелува в кабинета си Цеца Величкович и отправи към бъдещите си гласоподаватели това послание: \"Аз харесвам тази певица, слушам сръбска чалга и никак не се притеснявам от името на нейния съпруг...\"

Ако Аркан бе жив, днес той щеше да прави компания в Международния трибунал за военни престъпления на бившия лидер на босненските сърби Радован Караджич и на подчинения му генерал Ратко Младич, по известен като касапинът на Балканите. Ако балканският касапин потопи в кръв Босна и Херцеговина, хладнокръвно екзекутира 8 000 мирни жители на Сребреница и така извърши първия геноцид в Европа сред Втората световна война, от ръцете на Аркан загинаха стотици в Хърватия.

Кой всъщност е Аркан? В комунистическа Югославия името му всява страх дори сред криминалните босове. След серия от дръзки грабежи в Белград и Загреб, той се озовава в Западна Европа, където продължава престъпната си дейност, вкл. обири на банки, поради което е един от най-издирваните от Интерпол. Още тогава се носи мълвата, че бягството му от Югославия е организирано от зловещата политическа полиция /УДБА/, изпратила го на Запад, за да ликвидира противниците на титовия комунистически режим.

Неслучайно един от шефовете на брюкселската полиция го описва така: \"Това е най-опасният човек, когото съм срещал, той не е обикновен престъпник, а бясно куче\". В навечерието на войните в Югославия Аркан се връща в Белград и продължава криминалната си дейност, но под крилото на сръбските тайни служби, вече подготвящи почвата за агресия срещу Словения, Босна и Хърватия.

След като контролираната от Слободан Милошевич югославска армия започва въоръжена офанзива за създаването на \"Велика Сърбия\", лидерът на сръбските футболни запалянковци Желко Ражнятович облича военната униформа и се преражда в командир на паравоенната доброволческа организация \"Тигрите на Аркан\". Те се сражават в Хърватия (1991 - 1992), Босна и Херцеговина (1992 - 1995) и Косово (1998). \"Тигрите\" са въоръжени от югоармията и са пряко подчинени на генералния щаб, който ги изпраща по местата на най-тежките бойни действия, за да извършват етническо прочистване.

Прославяният и днес като \"сръбски герой\" се оказва доста прагматичен бизнесмен - докато войниците му завладяват чужди територии и изтребват хървати, косовски албанци и мюсюлмани, Аркан поема контрола върху търговията с горива, алкохол и цигари. Което го превръща в един от най-богатите хора в Югославия, упражняващ пълен контрол над криминалния свят. В този момент изгряващата чалгарска певица Цеца Величкович става негова съпруга и под ритмите на нейните песни \"Тигрите на Аркан\" безчинстват в разрушения до основи хърватски град Вуковар.

През 2000 година Аркан е убит в Белград от конкурентни мафиотски кланове и това му спестява изправяне на подсъдимата скамейка в Хага. В същото време вдовицата Цеца Величкович става и бизнесдама, за да управлява натрупаните от съпруга й милиони. Името й се свързва с убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич през 2003 година, тъй като в този период тя е близка с престъпната групировка \"Земунски клан\", която организира атентата. Преди година Величкович бе под домашен арест, но след споразумение с прокуратурата излезе на свобода.

Питам се дали Борисов и българските фенове на Цеца Величкович знаят всичко това? И ако младите хора в България, изпадащи в транс от чалгата на Цеца, нямат тази информация, нима българският премиер е неинформиран?

Също се питам как ще реагира ДАНС на изнесени преди седмица данни на международна конференция в Брюксел, според които \"режимът на Милошевич разполагал с мрежа от 2100 агенти извън територията на самата Сърбия\". Сръбските агенти в Хърватия били 450, в Словения - 150, в Македония - 150, в Босна и Херцеговина - 350, в Косово - 700, в Черна гора - 200. Останалите двеста души са от България, Гърция, Албания, Румъния, Кипър, Унгария и Австрия. Част от агентите били с двойно гражданство и сред тях имало \"политици, работещи в медиите и в бизнеса, занимаващи се с нарушаване на ембаргото, както и служители в армията, полицията, спецслужбите\".

Днес правителството на ГЕРБ отваря досиетата на българското разузнаване, работило срещу режима на Слободан Милошевич, но не посяга на сръбската агентура. Защото в ДАНС знаят: премиерът е влюбен в сръбската чалга, прегръща нейната икона, а безмозъчната тълпа пее с Цеца в зала \"Арена-Армеец\" – най-скъпата рожба на премиера.

Всъщност какво пречи София да стане домакин на изложба в памет на Желко Ражнятович-Аркан и бойните му подвизи? Която ще се открие с нов концерт на Цеца Величкович и ще е под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов. /БГНЕС

-------------

Велизар Енчев е бил офицер в НРС (1985-1996), български посланик в Хърватия (1997-2002), доктор по международно право и международни отношения.

София / България

http://news.bgnes.com

Вдовицата на Бай Миле защити Сретен Йосич

Македония: В Прилеп всички чакат Цеца Величкович

Цеца Величкович завъди български любовник

FHM: Лансираме нови секссимволи

15 кг експлозив пред дома на Цеца Величкович

Сръбските служби търсят документи за злоупотребите на Цеца Величкович и от България

Конфискуват цялото имущество на Цеца Величкович

Заради популярни имена спряха книгата ми „Секс с мен”

Цеца Ражнятович и турбо-фолкът остават най-големият феномен в Сърбия

Цеца Величкович ослепи българското издание на Плейбой

СРЪБСКИТЕ ВЛАСТИ ВЪРНАХА ПАСПОРТА НА ФОЛКЗВЕЗДАТА ЦЕЦА ВЕЛИЧКОВИЧ

Линкове към всички еротични галерии на НДТ >>>

 


Сходни връзки

Велизар Енчев: Позор - мутресата Цеца пее в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди