изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:29 EEST
Комплект срещу вампири се харчи за 2000 лири    
Любопитно Кол от трепетлика и гарванов нокът са част от арсенала

Комплект за унищожаване на вампири ще бъде разигран на търг. Наддаването ще бъде на 22-и юни в английското градче Лейбърн, алармира британският ежедневник "Дейли Мейл".

Оборудването включва светена вода, разпятия, дървени колове и калъп за изливане на сребърни куршуми.

От аукционната къща, организираща търга – "Tennants", смятат, че комплектът може да бъде продаден минимум за 2000 лири, тъй като не бил използван.

Той датирал от ХIХ век, когато европейците се вманиачилит по вампирите заради прочутия роман на Брам Стокър "Дракула".

Страхът от кръвопийците

И ако на кръвопийците по това време се гледало като на атракция, в древността и средновековието хората изпитвали огромен страх от тях. Това си проличава в жестоките начини, които изобретили, за да се предпазват от труповете, за които вярвали, че са вампирясали.

Режели главите им и ги слагали между краката, за да не могат да си ги открият.  Забивали в сърцето кол от трепетлика или дрян, нажежен шиш, или гвоздей. Слагали гарванов нокът — зад дясното ухо.

Режели ходилата им, за да не могат да бродят или ръцете, за да не могат да пакостят с тях. Овързвали с въжета цялото тяло или го притискали с огромни воденични камъни.

В края ня 18-ти и началото на 19-ти век хората започнали да взимат и други предпазни мерки. Смятало се, че среброто, светената вода, кръстовете и чесънът държат на страна опасните същества.

Как се става вампир

Според легенди на славянската и румънска култура човек може да вампиряса заради неестествена смърт или рождени дефекти. От румънските сказания пък идва вярването, че ухапаният от вампир сам се превръща в кръвопиец.

Експертите по Средновековието смятат, че за вампири са били набеждавани хора с анатомичните отклонения, като по-голям череп, гърбица и др., както и хора, които са се занимавали с неразбираеми поради напредничавостта си неща - наука, медицина.

За някои вампири се е смятало, че отклоняват реките и предизвикват суша или разнасят епидемии — техните гробове заливали с вода или направо уринирали върху тях. Също изравяли трупа и го изхвърляли в блато.

И днес има хора, които страдат от т. нар. хематомания - за тях кръвта или плътта се превръща във фетиш, който им доставя удоволствие.

Находката в Созопол

У нас интересът към кръвопийците се върна с необичайна находка в стария Созопол - преди дни археолози откриха останките на средновековен вампир. До древен храм, сред множество некрополи, екипите попадат на две погребения с ясни белези на познатия ритуал срещу вампирясване - телата са прободени в гърдите с железни колове.

Поради засиления интерес у нас и в чужбина към откритото при археологически разкопки в Созопол погребение, вампирът ще бъде изложен в експозицията на Националния исторически музей (НИМ). http://www.dnes.bg

Изровиха вампир в Созопол

Първите вампири били от Сърбия и Хърватия

Само за мъже: Женската сексуалност

Бунт в Англия заради променена рецепта на чай

Нина Добрев в топ 50 на звездите с най-секси бански

Секс оферта за 200 бона отхвърли Яна Маринова

Инсулт и парализа след любовно ухапване

Втора ”вампирка” от български произход превзема Холивуд

СНИМКА ЗА СПОМЕН С... КРЪВОЖАДЕН ВАМПИР И СЕКСИ ПИРАТ

Катрин Хейгъл е най-желаната жена в света

Австрийци се венчаха чисто голи

Мистичният замък Бран /Замъкът на Дракула/

Замъкът на Дракула отваря отново врати за посетители от днес

 

 


Сходни връзки

Комплект срещу вампири се харчи за 2000 лири | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди