изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:50 EET
9 ежедневни защитни символа във фън шуй    
Любопитно   Изкуството на фън шуй предлага разнообразие от защитни символи, които привличат късмета и предпазват от отрицателната енергия. Желанието за защита не трябва да бъде породено от страх, а от разбирането, че около нас съществуват много различни енергии, някои от които е по-добре да бъдат задържани извън дома. Ето девет от най-силните защитни символи за дома, които ще привлекат положителна енергия и ще Ви помогне да разгърнете своя потенциал.



1. Светлина и огледала – тази група включва всички отразителни повърхности и осветителни тела. Лампите, полилеите, декоративните свещи, лъскавите материи, огледалата и огледалните повърхности, дори прозрачните кварцови аксесоари – всички те са защитен фън шуй символ. Символиката е напълно видима – тъмните помещения, коридори и антрета карат гостите да се чувстват мрачни и потиснати, а изобилието от светлина създава настроение.

2. Златна рибка – навсякъде по света фън шуй експертите използват този мощен защитен символ, за да създадат хармонично движение на енергиите в дома. Рибките са свързани не само с движението, но и с водата. Ето защо в източните страни често можете да видите аквариум с рибки в чакалните на зъболекарските кабинети.

3. Домашни любимци – не само според философията на фън шуй, но и според съвременните психолози, домашните любимци влияят добре върху психиката на своите собственици. Каквото и животинче да отглеждате в дома си – бозайник, птица или пък рибки, то създава в дома хармония между енергиите.

4. Растения и цветя – зелените растения създават настроение и вливат живителна сила в дома. Можете да ги поставите под стълбището, за да подпомогнете положителната енергия при движението й към второто ниво на дома.

5. Цветове – те са лесен начин да се трансформира помещение с лоша енергия. Избягвайте интериори изцяло в бяло, тъй като те могат да източат енергията от дома – за да разчупите еднообразието, добавете няколко цветни детайла.

6. Предмети с движение – фонтани, вятърни чанове, макети на вятърни мелници и дори стенен часовник. Защитните символи, които се движат в хармонична циркулация са най-добри при привличането на положителна енергия. В тази графа влизат и таванските вентилатори, тъй като те се движат хармонично в кръг.

7. Хармонични звуци – това може да са звучни камбанки, вятърни чанове, птичи песни, вятър, преминаващ през бамбук или дървесни листа, дори жужащи насекоми. Най-доброто решение е да използвате вятърни чанове, които да окачите на място, на което вятърът ще играе с тях – това ще създаде хармония и движение.

8. Тежки предмети – добавете в интериорите големи дървени паравани, статуетки или скулптури, тъй като тези детайли блокират или забавят нежеланата или твърде бърза енергия в дома. Статуетките могат да се използват и за ребаланс на несиметричните форми в дома – например L-образно разпределение на къщата.

9. Музикални инструменти – където и да бъдат поставени в дома, флейтите създават защита срещу лошите енергии. Бамбуковите флейти са сред най-древните музикални инструменти, използвани от човека, но днес можете да изберете и такива от друг материал – стъкло, дърво, сребро, кристал. http://life.dir.bg

Светът в годината на дракона

Лицето показва съдбата, характера и здравето на всеки

ДНЕС Е КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА: ПЛЪХЪТ ЗАХАПВА 2008 Г. ДНЕС

Година на Плъха 2008

ДЕСЕТ ПОВЕРИЯ ЗА КЪСМЕТ

 


Сходни връзки

9 ежедневни защитни символа във фън шуй | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди