изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:40 EEST
Огромна порно колекция в бърлога с басейн и джакузи на пловдивски наркокрале    
Ред и сигурност
Преди месец холандецът Корнелиус Бренчес ­ Карло, който от години живее под тепетата, бе арестуван за трафик на голямо количество кокаин. Няколко дни по-късно Христо Терзиев (54) - Брестнишкия също бе прибран зад решетките при операция “Кокаиновите крале”, пише днес “Марица”.


На 10 юни в Перу пък по същата разработка е задържан пловдивчанинът Тодор Тодоров, известен в ъндърграунда с прякора Кубинеца. Имената на тримата изплуваха от миналото като подводници от Втората световна. Арестите им за пореден път потвърдиха поговорката за вълка и неговата козина.

И тримата са стари “любимци” на службите с доста богати биографии. Преди да започне да търгува със селскостопанска техника от Аржентина, (която изненадващо се оказа много актуална дестинация за внос на комбайни), Бренчес бе замесен в трафик на 9 тона хашиш. През 1996-а ТИР, натоварен с мраморни плочи и дрога, е задържан на влизане от Гърция и следват няколко светкавични ареста.

Освен Карло са арестувани също Антон Донгов и Петър и Запрян Маринашки от Стамболийски, чиято собственост е камионът. Следва светкавичен арест в къщата на Донгов в подножието на Бунарджика, но там наркотици не са открити.

Антимафиотите обаче се втрещяват от невиждания за онова време лукс ­ вътрешен басейн в скалите, джакузи и богата колекция домашно порно. По-късно къщата става собственост на Карло, името на Донгов вече не се появява в криминалните хроники.

Вместо това във Фейсбук пловдивчанинът си е сложил айляшка снимка изтегнат на шезлонг някъде на Каваците. Запознати твърдят, че там е построил хотел. Далеч не толкова успешно е успял да се “реализира” друг любимец на службите ­ Тодор Тодоров, известен с прякора Кубинеца.

След престой в Холандия той се е прехвърлил в Перу, където от доста време се занимавал с логистика на товари с дрога. Кариерата му обаче бе прекъсната с операцията “Кокаинови крале” и той бе задържан. Близкият му приятел Радо Пурчев също “изгоря” преди няколко месеца при зрелищна операция на антимафиотите пред ресторант “Ефир 100”” на бул. “Дунав”.

Пред съда Пурко обясни, че намерените в дома му амфетамини били лекарства за болното му куче, но магистратите не му повярваха изобщо. Героите от онова време имат дебели досиета в полицията, но повечето не са и помирисвали затвор.

Поне не български. “Когато нещата в държавата започнаха да се затягат, хора като Кубинеца предпочетоха да се преместят в екзотична дестинация и от там да организират логистиката на товари с кокаин за Западна Европа.

По-големите количества се превозват с яхти или малки самолети, а по-малките се пренасят от “мулета” или се изпращат по куриерски фирми, разказва антимафиот със значителен стаж в системата.

Контролът както по летищата в тези държави, така и тук е много затегнат. Следят се и доставките в куриерските фирми”, твърди бопаджията. “Когато на някой карибски остров пристигне 19-20-годишно момиче, което пътува само, или две приятелки, току-що завършили училище, си плащат скъпа ваканция, местните власти ги съсипват от проверки.

В куриерските фирми пък са особено внимателни, когато получават плюшени играчки, статуетки, картини и др. Няма логика някой да да плати 100-200 евро за доставка на плюшено мече за 5 евро”, казва антимафиотът.

На 10 февруари в пощата в “Коматево” бяха задържани двама мъже в момент на получаване на мече натъпкано със 110 грама кока от Коста Рика. Арестуваните през последния месец пловдивчани трудно могат да се нарекат “кокаинови крале”, но са били важна част от веригата за трафик на кокаин от Южна Америка, организирана според службите от Евелин Банев -Брендо.

Операцията на италианската полиция, българските им колеги и “Европол” действително е една от най-мащабните, провеждани през последните години. Разбит е канал, по който годишно в Италия са влизали по 40 тона кокаин. Началото на разработката е било поставено още преди 4 години.

В първия етап от оперативната работа разследващите разбират какви са количествата и начините на трафикиране на наркотика. Арестувани са български куриери, пренасяли дрога от Доминиканската република. Заловени са отделни минимални количества наркотик на летищата в Милано и Амстердам.

На следващ етап е установен по-значителен внос от наркотика в Италия, но по море. Корабите са пътували по дестинацията от Карибските острови към туристическите пристанища на Испания и към Балеарските острови - предпочитано място за акостиране и съхранение на наркотика.

Впоследствие дрогата е пренасяна към Италия и други страни в Европа. Важна роля в цялостната организация по трафика на наркотика е имал италианецът Антонио Мелато - член на “Фамилията Белоко”. Неговата задача е била да набира морски съдове и екипажи за нуждите на организацията.

Той е поддържал връзка с Евелин Банев, считан за ръководител на организацията, трафикирала кокаина. Още през 2005 г. в рамките на разследване на “Фамилия Белоко”, клон на Ндрагета (калабрийската мафия) италианските служби установяват международна мрежа, която се занимава с трафик и разпространение на наркотици.

Изяснено било, че “Фамилия Белоко” се снабдява с кокаин от българска организирана престъпна група, ангажирана с вноса на наркотици в Италия и Европа. Нейната оперативна база била Милано. Това дава основание случаят да бъде насочен към Специализираната прокуратура “Антимафия” в Милано.

При разследването е установено, че българската група е отговорна за вноса на значителни количества кокаин от Аржентина.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Огромна порно колекция в бърлога с басейн и джакузи на пловдивски наркокрале | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди