изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:20 EEST
Хората с най-невероятните способности в света    
Любопитно

Хората с най-невероятните способности в света. Десет примера за истински супергерои. Напоследък филмите и сериалите за супергерои добиват голяма популярност. Обикновено, когато чуем за хора със суперсили се сещаме за някой филм. Съществуват обаче и истински хора, от плът и кръв, които имат странни и неестествени умения. Ето и десетте най-чудати хора в света:



1. Невероятният ум – Даниел Тамет

Даниел е роден във Великобритания с диагноза детска епилепсия. Той страда и от рядка форма на аутизъм. Даниел притежава способността да прави сложни математически изчисления и има невероятна памет, която му помага в изучаването на чужди езици. Макар да не говори добре, на гения му е необходима само седмица, за да научи който и да е чужд език. Засега Даниел знае „само“: английски, испански, немски, френски, финландски, латвийски, румънски, исландски, уелски и есперанто. Исландския език научил за четири дни.

Даниел има европейски рекорд за запомняне на числото Пи – запаметил е 22 514 знака от него. Способността му да изчислява и най-сложните математически уравнения, Даниел обяснява с факта, че вижда всяко положително число над 10 000 със специфична форма, цвят и текстура. Резултатите от сложните математически изчисления пък вижда като пейзажи, които само той умее да тълкува.


Снимка: toptenz.net

2. Момчето, което не вижда, но улавя звуците – Бен Ъндърууд

Бен остава сляп, след като се разболява от рак и когато е само на три години се налага да премахнат и двете му очи. Сега Бен кара колело, играе баскетбол и може да се каже, че води нормален живот. Той е придобил способността да има „ехо радари“, благодарение на които усеща света около него. Бен никога не е имал куче-водач, защото той умее да се ориентира чрез звука. Способността му наподобява методите на делфините и прилепите, които се ориентират чрез звуците, за да разберат какво има около тях.

Снимка: cosmosmagazine.com

3. Момчето каучук – Даниел Смит

Даниел Смит е петкратен носител на Рекордите на Гинес. Той е най-гъвкавият човек и най-известният акробат в света. Даниел прави уникални прегъвания на ръцете си и е истинска сензация. Може би затова той е гостувал в много предавания, циркове и дори сериали.

Снимка: Снимка: httpnews.xinhuanet.com

4. Господин „ям всичко“ - Майкъл Лолито

Французинът Майкъл може да изяде всичко. Когато бил малък шокирал родителите си, като изял телевизор. Сега за Майкъл не представлява никаква трудност да поглъща дори метал. За организма му няма никакви вредни последствия, дори, когато Майкъл яде вредни материали.

Смята се, че стените на червата му са по-дебели от нормалното, а стомашната киселина – много по-силна от тази на нормалните хора. Най-голямото нещо, което Майкъл е изяждал е самолет, което му отнело две години – от 1978 до 1980 година.

Снимка: amazingdata.com

5. „Царят зъб“ - Радхакришнан Велу

На 30-ти август 2007 година малайзиецът подобрил собствения си рекорд, като успял да издърпа влак със зъби. Влакът тежал почти 300 тона, а Радхакришнан го дърпал цели 3 метра. Малайзиецът усвоил специална техника на концентрация от индийски учител още докато бил на 14 години. Смята се, че благодарение именно на тази техника, той дължи „дарбата си“.

Снимка: genspot.com


6. Човекът магнит – Ли Тоу Лин

Още един представител на Малайзия, който успява да дърпа кола. 70-годишният Ли успял да издърпа кола цели 20 метра с помощта на желязна верига, закачена на желязна плоча на корема му. Ли може привлича всякакви железни предмети към корема си точно като магнит. Явно дарбата му е наследствена, тъй като същото могат да правят трима от синовете му и двама от внуците му.


Снимка: 2spare.com

7. Мъжът, който не спи – Тай Нгок

Тайландецът не може да спи от 1973 година. Тогава той преболедувал треска и се смята, че тя сложила началото на безсънните му нощи. Все още не може да се установи каква е причината за състоянието на Тай. Изследванията му са напълно нормални, а самият той казва, че не усеща никаква разлика във физическото си състояние.

Снимка: nipunscorp.com

8. Кралят на изтезанията – Тим Криндлънд

Тим не чувства никаква болка. Изследвания показали, че той може да понесе много по-високи нива на болка, отколкото останалите хора. Тим безпроблемно забожда нагорещени игли по цялото си тяло, като се превръща в атракция за цяла Америка.

Снимка: guncelicerik.blogcu.com

9. Говорещият с лъвове – Кевин Ричърдсън

Кевин разчита на инстинктите си, за да спечели сърцата на лъвовете и да изгради специална връзка между него и тях. Той може да прекара нощта с хищните животни без да се страхува, че те ще го нападнат. Кевин е приятел и с други животни като леопардите и гепардите. Хиените пък дори му позволяват да пипа малките им. Любимците на Кевин обаче си остават лъвовете, които той прегръща и с които играе, без да се притеснява, че могат да го наранят.


Снимка: catspictures.net

10. Човекът с изскачащите очи – Клаудио Пинто

Клаудио е известен като човека с изпъкналите очи. Той може да изкара очите си от орбитите им цели 4 см. Клаудио е бил подложен на различни тестове, но лекарите не могат да кажат на какво се дължи неговата способност, но са категорични, че няма друг човек като него. Самият Клаудио се чувства уникален и определя способностите си като „дар от Бога“.

Снимка: pnipunscorp.com

http://www.tialoto.bg

 


Сходни връзки

Хората с най-невероятните способности в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди