изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:54 EET
Кафе и чай от автомат поскъпват с 60%    
ИкономикаЦените на продуктите в автоматите на самообслужване за кафе, напитки и храни може да поскъпнат с 35-60%, ако влезе в сила изискването за поставяне на фискални апарати на всяка машина, смятат от Българската вендинг асоциация, цитирана от Дарик.

Според тях поставянето на устройства за отчитане към Националната агенция по приходите (НАП) ще доведе до отпадането на гаранцията на новите автомати, както и до ненужни разходи. От браншовата организация предлагат да се изготви единен регистър на вендинг машините, както и да се поставят специални фискални стикери, на стойност до 150 лева на година. По техни изчисления така годишно в хазната ще постъпват между 2 и 3 милиона лева от такси.

От асоциацията посочиха, че все още не са изработени устройствата за връзка с НАП, които трябва да бъдат поставени на машините, така че е възможно, ако наредбата влезе в сила, на 1-ви януари автоматите да не бъдат оборудвани. От Българската вендинг асоциация са изпратили възраженията си до министър-председателя и до министъра на финансите.

По данни на НАП, в страната има близо 30 000 автомата за кафе и храни. По изчисления на специалисти това прави по 1 милион потребители дневно.

До края на март с НАП бяха свързани касовите апарати на всички търговски обекти. Преди тях това бе сторено с бензиностанциите и аптеките. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Кафе и чай от автомат поскъпват с 60% | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди