изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:16 EEST
8 г. затвор и 1.3 млн. лв. конфискация за български сводник в Брюксел    
По светаБългаринът Радомир Христов Росенов, на 29 години, е бил осъден от Апелативния съд в Брюксел на седем години затвор и конфискация на недвижимо имущество в България за 1,3 млн. евро, съобщи вестник „Дерниер йор”, цитиран от Дарик.
Росенов обжалвал присъда от пет години лишаване от свобода, но вместо да намали наказанието, втората инстанция го е утежнила.


Следствието е установило, че той е действал като сводник в Брюксел от януари 2008-а до ноември 2011-а. При надзора си над проститутките мъжът е проявявал жестокост, като е оказвал психологически натиск над жените, пребивал ги е и им е размахвал пистолет. Българинът вече е в затвора и освен, че ще се раздели с имуществото си у нас, купено с парите от дейността му в Брюксел, ще плати глоба от 33 000 евро, допълва БТА.

Следствието установило, че той е проявявал особена жестокост към проститутките, като в съдебните документи се посочва случай, в който една от жените му съобщава за диагнозата си рак на матката. Вместо да се умилостиви от това съобщение, Росенов отправил заплахи към жената и я предупредил, че ще се разправи с родителите й в България, ако не продължи да работи.

По-рано тази седмица съд в Брюксел осъди друг български сводник - Пламен Иванов Йорданов, на 38 години, на пет години затвор, конфискация на 224 000 евро и глоба от 13 750 евро. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

8 г. затвор и 1.3 млн. лв. конфискация за български сводник в Брюксел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди