изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-26 @ 01:43 EET
Шофьорът на нападнатия от цигани автобус: Хората пищяха, беше страшно!    
Новини
Пияните цигани, които снощи потрошиха столичен автобус на Цариградско шосе, предизвикали истински ужас у пътниците, свидетелства шофьорът на градското возило. Той твърди, че хората са пищели от страх, а когато им е извикал да легнат на пода и те го направили, върху тях се сипели строшените от “каменните залпове” на ромите стъкла.


Шест-седем били счупените прозорци на злополучния автобус, разказва Стайко Христов, шофьорът му, който работел в градския транспорт и фирмата „Карат – С” от четири години. По неговите свидетелства, след като свалили пияните цигани, те започнали да замерят автобуса с камъни. „Вътре в автобуса се пищеше, хората викаха, аз им казах – лягайте на земята, докато изтегля автобуса. Щяха да го потрошат целия”, разказа той.

„Аз се обадих на прекия ми началник, той повика полицията, след това се обадих на 112 и там ми казаха, че много хора са подали сигнал за този случай. Страшно беше. Хората бяха легнали по пода на автобуса, хвърчаха стъкла. Някои имаха порезни рани. Като изтеглих автобуса по-далеч от спирката, където го замеряха, им подадох вода, да си изчистят кръвта от ръцете, от стъклата, които са ги порязали. Онези спокойно са си изчакали другата „единица” след мен, тя е пак към нашата фирма, колегата ми спря, за да види защо автобусът седи на аварийни, не на спирка, а между спирките. Пътниците от моя автобус ги познаха, мен като ме викнаха, ги видях как си седят спокойно на последната седалка на другия автобус. Няма и една минутка, пристигна патрулът на Седмо РПУ, колегата отвори последната врата, полицаите влязоха и ги задържаха”, каза Стайко Христов.

По думите му най-лошо впечатление правело това, че циганите се возели без билет в автобуса, притеснявали всички редовни граждани, както и агресивността им, която не виждал да е наказана някъде.

“Преди повече от две години пак имаше лек инцидент – сбиване вътре в автобуса, но между цигани, отворих вратата, слязоха и продължиха да се бият, а аз си продължих. Постоянно си под внимание в крайните квартали и трябва да си имаш едно на ум”, твърди шофьорът.

Редовни били инцидентите с шофьори на автобуси на градския транспорт, особено в ромските квартали, твърди шефът на “Карат-С” Миролюб Столарски, който е и председател на Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт. По думите му толкова големи инциденти като вчерашния не били чести, но - счупено стъкло, откъртена седалка, набит шофьор били редовни случки. Най-често ставали в циганските квартали.

Относно снощния инцидент той коментира: „Добре е, че на този автобус прозорците са залепени с рекламно фолио, което е задържало стъклата. В противен случай, ако се бяха пръснали, щеше да има доста наранени пътници”. Инвестицията в подобни автобуси била досто висока – тъй като били с климатици, като нови цената им била около 230 000 евро. “Има двама задържани, които сигурно ще ги пуснат, не знам какво ще се случи по-нататък, коментира Столарски.”

“Ако продължава така, може би преди да ги пращаме на работа в тези квартали, ще трябва да пращаме шофьорите на курс по бойни изкуства. Това е истината - покрай този случай се обърна внимание на проблема, но ние почти всяка вечер имаме проблеми с тормоз на шофьори. Изискванията на гражданите към тях са много големи, иска се да бъдат културни, възпитани, учтиви, в същото време – те получават оскърбления, обиди и т.н.”

А щетите от нередовни пътници били доста големи, категоричен е Столарски: „Според мен несъбираемостта е в такива граници, които трудно могат да се преглътнат от една община, особено в състояние на криза”./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Шофьорът на нападнатия от цигани автобус: Хората пищяха, беше страшно! | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Шофьорът на нападнатия от цигани автобус: Хората пищяха, беше страшно!
Автор: Anonymous да 2012-06-27 @ 06:25 EEST

Да им се спрат автобусите!Всички нарушители на обществения ред да се затварят в обособени резервати/ромите  в  отделен резерват с полицаи роми/ и да работят по 12 часа на ден в полза роду ! Нещо подобно на трудовите лагери преди 1944г.Лошите цигани са нещо опасно за света в частност за Европа ,затова тряба да се очисти планетата от тях/те предизвикват глобалното затопляне,защото с присъствието си замърсяват околната среда/!

Шофьорът на нападнатия от цигани автобус: Хората пищяха, беше страшно!
Автор: Anonymous да 2012-06-28 @ 06:05 EEST
Добро предложение:Всички лоши -деца на дявола да се изхвърлят на бунището!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди