изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:51 EEST
Арестуван е сексуален изверг, изнасилил 29 жени с отрязани глави    
По света Главният заподозрян за серия изключително жестоки убийства на десетки жени, 48-годишният лейтенант от запаса Михаил П., е задържан и дава показания в Ангарск, Иркутска област. Според детективи, маниакът е обезглавил 26 от своите жертви. След смъртта им жените са били изнасилвани. Още трима човека след нападението са починали в болницата.

“Повечето са умряли на място, само три от жените – в болницата, съобщава източник, близък до следствието. Те били докарвани в болницата в крайно тежко състояние и не можейки да опишат своя мъчител агонизирали в течение на денонощия.

Маниакът избирал за свои обекти предимно самотни жени, когато се прибирали късно вечер. В неговия списък попаднала дори местната учителка. Убивал ги далече от оживените улици на града – разказват следователите. Често избирал жени в нетрезво състояние, за да не могат да му окажат съпротива. Мъжът предлагал да ги закара до тях с колата си, а после ги извеждал извън града и ги убивал.
Намирайки един след друг обезглавени трупове, следователите разбрали, че в града действа сексуален маниак. Почеркът на убийствата бил еднакъв. Извратенякът изтезавал жертвите с отвертки, ножовки, ножове и чукове, а накрая отсичал главите им с малка брадвичка. Експертизата е показала, че жертвите са били изнасилени след смъртта си.

Местните жители помнят страшната история, когато връщайки се от ресторант изчезнали две момичета. На сутринта ги намерили мъртви една до друга..
През декември 1998 г., когато “на сметката” на престъпника били вече 24 жертви, била сформирана следствено-оперативна група, но не могли да открият убиеца. През 2004 г. престъпленията със същия почерк станали 29.

След 2004 г. маниакът станал по внимателен. Но делата за масовите убийства не отивали в архива и по тях непрекъснато се водило разследване, правили се експертизи. Дори бивши и настоящи полицаи били обект на разследване. И неочаквано генетичният материал на младши лейтенант Михаила П. съвпаднал с този от труповете на убитите жени.

Извергът е арестуван и дава показания. Следователите събират доказателства за убийствата, извършвани в протежение на 17 години. Михаил П. се уволнил от органите през 1999 г. поради навършване на нужните години със звание младши лейтенант и длъжност оперативен дежурен на милицията по град Ангарск. Повечето от убийствата е извършил по време на почивката след дежурство.

“Аз работех с него рамо до рамо, разказва, пред lifenews.ru неговият колега Алексей В. Нищо подозрително в поведението му никога не съм забелязвал. Беше като останалите, не проявяваше особена агресия. Беше примерен човек, обичаше да разказва за жена си и за дъщеря си Екатерина. Носеше заплатата си вкъщи. След като се уволни започна работа в завода за тръби, на там заплащането не било достатъчно и той се преместил при съпругата си.”

Какво е тласнало този на глед обикновен мъж към такива зверства, изясняват следователите. Назначени са допълнителни експертизи и изследвания, включително ще провери дали заподозреният е вменяем./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Арестуван е сексуален изверг, изнасилил 29 жени с отрязани глави | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди