изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:05 EET
Храни срещу слънчево изгаряне. Топ 7 за лятото    
ЗдравеНай-добрият начин да се защитите от слънцето е като го избягвате в пиковите часове и се мажете с плажно масло. На помощ идва и... храната. Колкото и невероятно да звучи, разни вкусотий като домати, сьомга и дори шоколад засилват естествената защита на кожата от ултравиолетовите лъчи. Ето кои са 7-те храни, щит срещу слънцето в разгара на лятото.

Храни срещу слънчево изгаряне. Топ 7 за лятото

Риба
\"Мазни\" риби като сьомга и риба тон са ненадминат източник на Омега-3 мастни киселини. Те съдържат ейкозапентаенова киселина (EPA), която по последни изследвания удължава времето за изгаряне под слънчевите лъчи. Не се колебайте да хапвате суши и се насладете на резултата - по-дълготрайна защита от слънцето. Храни срещу слънчево изгаряне. Топ 7 за лятото

Червени зеленчуци
Червените плодове и зеленчуци (боровинки, домати) съдържат антиоксидант на име ликопен. Този малък боец помага на кожата, като ликвидира вредните свободни радикали, способстващи за изгарянето, а в по-нататъшен план – за остаряването й.

Листни зеленчуци
Зелените зеленчуци (зеле, спанак) също са чудесен източник на антиоксиданти. Както и червените плодове, те се борят със свободните радикали, които са причина за стареенето и някои заболявания на кожата.

Зехтин
Всъщност всяка „добра мазнина“ повишава естествения слънцезащитен фактор. Храни срещу слънчево изгаряне. Топ 7 за лятотоДобавен към храните, богати на липокен (като домати и червени чушки), зехтинът прави така, че антиоксидантът да се усвои максимално бързо.

Плодове, богати на Витамин С
Портокали, грейпфрути, гуайави, папая, ягоди... повечето плодове имат високо съдържание на витамин С. Консумирането им засилва производството на колаген и успокоява възпалението, причинено от излагане на слънце.

Зелен чай
Зеленият чай е богат на полифеноли – антиоксидантни съединения, които са безценно оръжие срещу UV лъчите. Храни срещу слънчево изгаряне. Топ 7 за лятотоТе подпомагат естествената защита на кожата и елиминират състаряващия ефект от изгарянето. Уверете се, като замените сутрешната чаша кафе със зелен чай.

Тъмен шоколад
Доказано е, че какаото притежава естествен SPF-ефект, намаляващ чувствителността към слънчевите лъчи. Така че не отказвайте черния шоколад - колкото по-високо е съдържанието на какао, толкова по-добре.

Колкото и вкусни и изкусителни да са, тези храни не заместват слънцезащитната козметика – само засилват действието й. Затова не пренебрегвайте чадъра, шапката и плажното масло. Наслаждавайте се на лятото... и на здравословната храна!  http://beauty.fashion.bg

НА СЪРФ ПО ПЛАЖА В АРХИВИТЕ НА ndtnews.hopto.org

СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ ПРЕДИ ПУБЕРТЕТА КРИЕ РИСК ОТ РАК НА КОЖАТА

Каква козметика е опасна за бременността

ДРАКОНЪТ ПРЕДВЕЩАВА ПОБЕДА ПРЕЗ 2012 ГОДИНА

ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ДЕРМАТОЛОЗИ ВЪВ ФАМИЛИЯТА ДЪРЛЕНСКИ

Хай-тек бикини предупреждават при опасност от слънчево изгаряне

Звънящи бикини предпазват от слънчево изгаряне

 


Сходни връзки

Храни срещу слънчево изгаряне. Топ 7 за лятото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди