изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:05 EEST
Риба с човешки зъби ужасява посетителите на езеро, гризе ги по топки    
Любопитно
Риба с близки до човешките зъби изненадва неприятно летовниците на езерото Лу Ягер край американския град Илинойс. Първите съобщения за рибите с човешки зъби в езерото дошли от местни рибари на 7 юни, съобщава KSDK.


Управителят на местния курорт Джим Колдуел уловил и занесъл екземпляр от странната риба в местния отдел за Природни ресурси и изследвания. Там рибата била идентифицирана като паку – видът ѝ е от семейството на пираните.

Малко след предупрежденията на рибарите и други посетители на езерото се оплакали, че са видели подобна риба.

Според Колдуел обаче плажуващите няма от какво да се притесняват, тъй като паку се храни основно с водни растения, охлюви и в краен случай с по-малки от нея риби. Той допълва, че шокиращата риба не представлява никаква опасност за човек и самият той, заедно с неговите деца, продължава да се къпе в езеро всеки ден.

Тезата му обаче се различава доста от наблюденията върху рибата в други точки на света. За жителите на Нова Гвинея например паку е риба, позната като "топко-гризача".

Местен рибар разказва, че през 2011 година двама негови колеги са починали от кръвозагуба, след като са били захапани за тестисите от въпросната риба при два отделни случая. "Изглеждаше така, все едно друг човек хапеше рибаря", разказва очевидец на единия инцидент.

Биолози твърдят, че рибите паку в Илинойското езеро по всяка вероятност са екземпляри, населявали аквариум и не би следвало да са опасни за хората. http://www.blitz.bg




 


Сходни връзки

Риба с човешки зъби ужасява посетителите на езеро, гризе ги по топки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди