изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:46 EET
Фирмата с две обрани инкасо коли у нас бе ограбена и в Белгия    
По светаДепо за инкасо на международната охранителна фирма G4S е било нападнато тази нощ в Завентем край Брюксел, съобщи медийната група Ер Те Ел, цитирана от БТА. Това е същото дружество, чиито два инкасо автомобила бяха обрани у нас през април и юни.

При нападението е открита стрелба и има един леко ранен. Крадците първо са запалили автомобил пред помещенията, а след това се опитали да влязат в трезора. Засега не е известно дали опитът им за кражба е бил успешен.

Фирмата G4S е изключително популярна в Белгия и има договори за охрана на повечето европейски институции. Нейни служители охраняват обекти, свързани с националната и международната сигурност.

Само за два месеца в България бяха обрани два инкасо автомобила на дружеството. Първият бус бе обран край Ловеч и Севлиево на 11 април. Тогава маскирани въоръжени мъже атакуваха колата на стария път от Севлиево за Ловеч, в района на с. Петко Славейково. Инкасото превозваше пари от банки във Велико Търново, Севлиево и Габрово. Официално откраднатата сума не бе обявена, но по неофициални данни става дума за около 2 милиона лева.

Два месеца по-късно - на 22 юни в Пловдив, 33-годишният охранител от G4S Георги Енев открадна 1,5 милиона лева от инкасовия автомобил, който шофираше. Той се укриваше от полицията в продължение на две седмици, след което на на 5 юли се предаде в Окръжната прокуратура в Пловдив.   И до момента обаче охранителят мълчи къде са парите.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Фирмата с две обрани инкасо коли у нас бе ограбена и в Белгия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди