изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:07 EEST
Япония пред потоп, 400 000 човека готови да се евакуират    
По света
Близо 400 000 души са призовани днес да напуснат югозападната част на Япония, където 29 души загинаха или се водят за изчезнали в резултат на поройните дъждове, които се излизат от три дни там. Японската метеорологична агенция предупреди за нови свлачища и наводнения, очаквани на остров Кюшу, където днес паднаха 11 см дъжд на кв.м за един час.



Властите наредиха евакуацията на 260 000 души, които вече са приютени в училища и други обществени сгради в северната част на Кюшу, където реките излязоха от коритата си, информират местните медии.
Към 140 000 други са приканени да напуснат къщите си - покана, която все още не е заповед – в четирите префектури на острова.

Кадри, излъчвани по телевизионните канали, показват отприщени мощни порои кални води, носещи всякакви останки, както и къщи, наводнени до покрива вследствие безпрецедентните според властите сезонни валежи.
Във Фукуока, където вече са регистрирани 181 свлачища, е наредено на 78 600 души да напуснат домовете си. Там са повредени 820 къщи и отнесени три моста. http://www.blitz.bg

Повече от 75 см вода са паднали за три дни в град Азо, разположен в подножието на вулкан в прфектура Кумамото. В Азо и околностите му наводненията взеха 20 жертви, 19 от които загинаха при свлачища и срутване на къщи.

Девет души се водят за безследно изчезнали, двама от които тази сутрин: 30-годишен мъж, отнесен в колата си от река в Ота, и 83-годишна жена, погълната от свлачище във Фукуока.

 


Сходни връзки

Япония пред потоп, 400 000 човека готови да се евакуират | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди