изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:32 EEST
Обискират офиси на Огнян Донев    
Ред и сигурност
Полицаи и прокурори обискират офиси на фармацетичната фирма "Елфарма". От прокуратурата са заявили, че засега няма да коментират, но по-късно може да дадат подробности. Обиските текат в офисите на фирмите "Елфарма" и "Телсо", които са свързани със "Софарма".



Претърсванията са заради сигнала за пране на пари срещу Любомир Павлов и Огнян Донев, който бе подаден в началото на 2011 година от техните съдружници при покупката на "Медийна група България" Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц.

Фирма "Телсо" има общи управляващи с фирмите "Софарма имоти" и "Фармалогистика", които са собственост на компанията "Софарма". "Телсо" е притежание на офшорно дружество.

Управляващ и собственик на "Елфарма" е Огнян Донев, показват правните регистри.

На 12 юни т.г. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения срещу Любомир Павлов и Огнян Донев.

Общо по 3 престъпления е обвинен Любомир Павлов - за документна измама, пране на пари и невярно документиране, обяви тогава говорителят на софийската прокуратура Румяна Арнаудова.

Прокурор Арнаудова уточни, че и двамата съдружници - и Донев, и Павлов, трябва да платят по 50 хил. лв. гаранция заради разследването, което се води срещу тях.

Престъплението, чрез което са изпрали парите двамата, се състои в издаването на 4 документа с невярно съдържание от Любомир Павлов, заяви говорителят на Софийска градска прокуратура.

По думите на Арнаудова "Павлов е дал възможност на Донев да получи частно движимо имущество в размер на 43% от акциите на медийната група, която издава "Труд" и "24 часа".

Впоследствие 40 от общо 83% дялове са били върнати на Любомир Павлов обратно. Именно това представлява въпросното пране на пари, обясни прокурорката и допълни:

"Понеже сделката е била осъществена с имущество, което е било придобито чрез тежко умишлено престъпление, а именно - документната измама."

На 15 юни пък Софийски градски съд запорира медийните им дялове в "Медийна група България Холдинг" АД.

Компанията е свързана със "Софарма", като даже двете дружества се водят на един и същи адрес в столицата. Управляващ и собственик на "Елфарма" е Огнян Донев, показват правните регистри.

Обиските са заради сигнала за пране на пари срещу Любомир Павлов и Огнян Донев, който беше подаден в началото на 2011 г. от техните съдружници при покупката на "Медийна група България" Христо Грозев, Карл Хабсбург и Даниел Руц./  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Обискират офиси на Огнян Донев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди