изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:05 EEST
Трети терорист е трябвало да застреля първите двама при провал    
Новини
Израелски тв-канал: След взрива в Бургас помагачите са избягали в Турция


Служители на българското вътрешно министерство, разследващи атентата срещу израелските туристи в Бургас, предполагат, че той е бил извършен от терористична клетка на „Хизбулла”. След терористичната атака членовете и са избягали в съседна Турция, пише руският вестник “Независимая газета”, цитирайки информация на 2-ри канал на израелската телевизия.
Българската страна, с помощта на „Шин Бет” и Мосад, анализира останките от взривното устройство с цел да определи къде е било направено то, Българската полиция предполага, че атентаторът, взривил се на летището в Бургас, може да е имал не един, а двама съучастници, съобщава МигНюз.

Според информацията, разпределението на ролите в групата е било следното – един от тях е трябвало да извърши атентата, присъединявайки се към израелските туристи; вторият е бил нещо като дубльор, той е трябвало да се включи, ако в последния момент нещо се обърка с терорист №1. А задачата на третия е била да застреля първия и втория, в случай че те бъдат арестувани от полицията или в последния момент се усъмнят в правилността на решението си и размислят. При това е трябвало така да го направи, че взривното устройство в раницата да се задейства.

Вероятността атентаторът, който се самовзриви в автобус с израелски туристи в България, да е имал съучастник става все по-вероятна след аутопсията на нападателя, съобщава и австралийската медия Ес Би Ес. Тя е показала, че външният му вид коренно се различава от „арабския вид”, представен от очевидци. Медиата акцентира върху думите на участвалата в аутопсията д-р Галина Милева, че мъжът е „имал бяло лице, светли очи и много къса кестенява коса. Лицевите кости са счупени при експлозията”.

Българската полиция, заедно с ЦРУ, ФБР и Интерпол, се опитват да идентифицират атентатора, извършил нападението в автобус на черноморското летище в Бургас, убивайки петима израелски туристи и българския им шофьор.

Българските власти казват, че до 3-4 дни ще определят самоличността на терориста, взривил автобуса. Знае се, че той е пристигнал в Бургас 4-7 дни преди атентата.

http://www.blitz.bg/

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ


 


Сходни връзки

Трети терорист е трябвало да застреля първите двама при провал | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Трети терорист е трябвало да застреля първите двама при провал
Автор: Anonymous да 2012-07-24 @ 12:21 EEST
Абе как пък никой не разследва версията - хващат някакъв сульо и го изнудват да сложи нещо някъде. Той е неспокоен, нещата се пообъркват и нервакът задейства нещото не по план.
Тия приказки за хизбула са като детските приказки за Баба Яга и Кашчей Разбойника. Хем са те, ама не е ясно дали са те. :-Р


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди