изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:05 EET
Емоционалното натоварване може да доведе както до по-голямо желание за секс, така и до проблеми с него    
Здраве

Емоциите са най-честата причина за сексуалните разстройства, особено при мъжете, твърдят експерти от Американската академия на семейните терапевти. Прието е да се смята, че мъжката еректилна дисфункция по-често се предизвиква от физически фактори като високо кръвно налягане, диабет и увреждане на половите органи. Според американските специалисти обаче дори по-голяма роля имат емоционалните фактори.



Мъжката несъстоятелност в леглото може да бъде предизвикана от такива емоционални фактори като усещане за потиснатост, чувство за тревога и невроза, стрес, предизвикан от работата, семейни или финансови проблеми. Неразрешените проблеми между мъжа и сексуалния му партньор, чувството за неловкост и срамежливост, страхът от това каква ще е реакцията на партньора, страхът от отказ – всичко това може да стане причина за неуспехите и да провокира провала на “интимния фронт”.

От психологическа гледна точка за мъжа провалът в леглото е една от най-трудно поносимите ситуации. За съжаление мъжете, понякога извършвайки недопустими грешки, сами се поставят в това неудобно положение.

Сексолозите от университета на Чикаго са изучили най-разпространените грешки на мъжа. На първо място стои проявата на мъжкото его, т.е. незабавното заспиване след половия акт. На второ е прекомерното значение, което се отдава на точката G, чиято чувствителност е наполовина небивалица и само наполовина истина. Всъщност в доста случаи това “излъчване” на женските интимни места не доставя на жената особена наслада, а точно обратното – предизвиква нейната отрицателна реакция.

Прекалената отговорност и готовност на мъжа да изпълнява пречи по време на секса. Едва дочул звъненето на телефона, забравяйки за интимните ласки, той се посвещава на деловите въпроси. Мъжете, които обичат по време на секс да разкриват своите емоции чрез страстни викове, да ходят в тоалетната или да правят всичко набързо трябва да се откажат от тези свое навици, твърдят американските специалисти, цитирани от ВВС.

Известно е, че мъжът на 30-33 години е в зенита на своята сексуална активност, а след 37-40 годишна възраст започва нейният естествен спад.

Повечето учени са убедени, че основната причина за потиснатото състояние на мъжа е намаляването нивото на тестостерон в кръвта. Този мъжки хормон влияе почти на всички процеси в организма.

С възрастта трябва да се наблюдава нивото на хормоните в кръвта. Опитът показва, че често е необходима само малка допълнителна доза тестостерон и мъжките успехи не само в леглото нарастват неимоверно. http://www.zdrave.bg
 


Сходни връзки

Емоционалното натоварване може да доведе както до по-голямо желание за секс, така и до проблеми с него | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди