изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:07 EEST
Гей сцена в роман препъва отношенията ни с Ватикана    
По света Светият престол бе обвинен, че не приема новия дипломатически избор на София за посланик във Ватикана в лицето на Кирил Маричков, тъй като пратеникът написал роман с гей сцена. 39-годишният Кирил Маричков е адвокат, който говори пет езика, в т.ч. италиански. Семеен е, жена му е италианска гражданка. На пръв поглед изглежда съвършеният вариант за представител на България във Ватикана.

Освен това е и автор на романа \"Clandestination\". Според италианската преса именно сцена в творбата, описваща колоритния сблъсък между млад източноевропеец и римлянин. Това разстроило Католическата църква, отбелязва \"Индипендънт\".

Предполага се, че архиепископ Януш Болонек - представител на папата в София, писал до своите висшестоящи във Ватикана и ги уведомил за пикантната част от творбата, която бе един от финалистите на конкурса за книга на годината в България.

Говорителят на Светия престол отец Федерико Ломбарди вчера заяви пред британското издание, че не желае да коментира причината за обявяването на Маричков за персона нон грата. Той единствено изтъкна, че не е необичайно за Ватикана да отхвърля предложени кандидати.

\"Преди човек да стане посланик е нормално двете държави да постигнат споразумение за кандидата\", посочи Ломбарди. \"Той трябва да бъде приет от страната домакин. В този случай обаче споразумение не беше постигнато. Но не мога да ви кажа защо. Не мога да коментирам\".

Две години по-рано светът научи, че един от подчинените на папа Бенедикт XVI - добре познат член на Ватиканския църковен хор, е участвал в организация за гей проституция.

По-късно стана ясно, че \"две черни кубински момчета\", бивш модел от Неапол и ръгбист от Рим, са имали необичайно близки контакти със свещеника Анджело Балдучи.

Vaticana 01 Vaticana 06 Vaticana 07

Според материал на \"Ла Република\", публикуван вчера, назначението на Маричков е \"замразило отношенията между двете държави\", почти до степента от май 1981 г., когато италианските власти откриха българска връзка в опита за покушение на папа Йоан Павел II.

Вестникът отбелязва, че кандидатурата му не е одобрена заради присъствието на хомосексуална сцена в романа на Маричков \"Clandestination\", издаден през 2005 г. и описан като бестселър в България.

Най-четеният италиански вестник защитава българския кандидат-посланик и го представя като 39-годишен учен, говорещ пет езика, с две висши образования и изследовател по геополитика, занимаващ се с източноевропейските страни след падането на Берлинската стена. Според изданието този случай повтаря проблемите в сложната история на дипломатическите отношения между България и Ватикана, обтягайки ги както по времето на делото Антонов, обвинен в съучастие в атентата срещу папа Йоан Павел II.

Друг проблем за дипломатите от Ватикана бил, че съпругата му Микела няма българско гражданство, а той се води постоянно пребиваващ в Италия. Кандидатурата на Кирил Маричков-младши бе единствената, която бе отхвърлена от всички предложения за посланици, подписани от президента Росен Плевнелиев. http://www.trud.bg/

 

 


Сходни връзки

Гей сцена в роман препъва отношенията ни с Ватикана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди