изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:51 EEST
Следовател: Доказахме, че атентаторът е камикадзе    
Ред и сигурностДоказано е, че атентаторът от летището в Бургас е камикадзе. Това съобщи за БНР следователят Георги Илиев от Националната следствена служба, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че българските власти вече са изпратили в Израел въпросите си към част от свидетелите на взрива, които не са могли да дадат качествени показания в първите часове след атентата. След като бъдат разпитани от израелските власти, показанията на оцелелите от автобуса туристи ще бъдат върнати в България и приложени към материалите по делото, обясни Георги Илиев.

Атентатът бе извършен на 18-ти юли на летище Сарафово пред автобус с израелски туристи. При него загинаха 5 израелски граждани, български шофьор и самият атентатор. Тогава много експерти и наши и чужди обявиха, че е малко вероятно атентатора да е камикадзе, а по скоро е взривен от негови сподвижници. Терористът от Бургас не е типичен самоубиец, твърди от своя страна експертът от Международния институт по контратероризъм в Херцелия д-р Боаз Ганор в. Според експерта, атентаторите-камикадзе не носят перуки, не се дегизират и не носят документи за самоличност, дори ако са фалшиви.

„Някои от свидетелите, тъй като им беше оказана медицинска помощ, са обработени с лекарства, които не им даваха възможност към този момент да дадат правдоподобни показания. Именно тези свидетели се наложи да бъдат разпитани допълнително. След като се съпоставиха нещата, се оказа, че към някои свидетели би следвало да се поставя допълнителни въпроси”, обясни Илиев.

Той беше категоричен, че атентатът в „Сарафово” е дело на камикадзе, въпреки десетките версии, които опровергават това. „В случая е доказано, че става въпрос за камикадзе – човек, който е решил да се лиши от живота си, за да причини смърт на много хора. На наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта”, каза следователят.

Има случаи в световната практика, в които подобни терористични актове се разкриват след години, обясни още следовател Георги Илиев. „Международната практика показва, че такива атентати се разследват при тежки условия и много пъти те продължават с две-три, даже до пет години”, заяви Илиев.  http://dnes.dir.bg

 ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

Следовател: Доказахме, че атентаторът е камикадзе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди