изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:17 EET
САУДИТСКА АРАБИЯ ЩЕ СТРОИ ГРАД САМО ЗА ЖЕНИ    
Любопитно

Саудитска Арабия планира да създаде нов град, запазен изключително за жени, в рамките на усилията си за комбиниране на стриктния Шариат с кариерно ориентираните жени, които искат да работят.



Саудитската служба за индустриална собственост (Modon) е натоварена да върне страната в модерния свят с противоречивия град, чийто строеж е планиран за догодина. Властите се надяват, че това ще задоволи желанието на жените да работят, без да се нарушават ислямските закони в страната. Очаква се общината в източния град Хафуф да привлече инвестиции за 500 милиона риала (84 милиона паунда) и ще създаде около 5000 работни места в текстилната, фармацевтичната и хранителната промишленост. В града ще има ръководени от жени фирми и производствени линии за жени.

Макар Шариата в Саудитска Арабия да не забранява на дамите да работят, данните показват, че представителките на нежния пол съставляват само 15% от работната сила в страната. Планът съвпада с амбициите на правителството да накара жените да играят по-активна роля в развитието на страната. Сред обявените цели са създаването на работни места, най-вече за млади жени.

В съществуващите в момента в Саудитска Арабия индустриални градове вече има фабрики, притежавани от жени, както и компании, които наемат малък процент от женското население. \\"Сега работим по втори индустриален град за жени. Планираме да създадем редица запазени само за жени индустрии в различни части на кралството\\", заяви представителят на местните власти Салех Ал Рашид.

В рамките на усилията си да накара все повече жени да работят държавата опитва също така да замени чуждите продавачи със саудитки. Това лято дамите започнаха да заменят служителите в козметичните магазини и парфюмериите, само половин година след като замениха мъжете продавачи в магазини за бельо. actualno.com

 


Сходни връзки

САУДИТСКА АРАБИЯ ЩЕ СТРОИ ГРАД САМО ЗА ЖЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди