изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:24 EEST
Обама вари бира в Белия дом    
Любопитно

Една от малките тайни от политическата кухня на Белия дом бе разкрита във вторник, когато президентът на САЩ Барак Обама разговаря с избиратели в щата Охайо.Стана ясно, че държавният глава не само продължава да вари собствена бира в столичната си резиденция на "Пенсилвания авеню" №1600, но прави и запаси за предизборните си обиколки из страната.



Обама е купил с лични пари мини пивоварна и е монтирал инсталацията в Белия дом - светът научи за това миналата есен, когато президентът почерпи с бирата си американски сержант, награден с медал за храброст.

Сега се разбра, че домашното му бирено производство благополучно е преживяло глобалната икономическа криза и продължава да радва първото семейство на Америка.

Един от участниците в предизборна среща на президента в щата Охайо го попита как върви пивоварната. Президентът веднага помоли свои помощници да донесат една бутилка от автобуса и връчи този оригинален подарък на своя сънародник.

Етикетът с надпис "Меден ейл от Белия дом" не оставяше място за съмнение къде е било сварено кехлибареното питие.

Естествено журналистите тутакси обсипаха говорителя на Белия дом Джей Карни с въпроси на бирени теми.

Прессекретарят разказа, че в президентската резиденция все още се вари и светло, и тъмно пиво. Опитвал съм само светлото - освежаващо е, както си му е редът, призна Карни.

По-рано президентски помощници разказваха, че в неговата мини пивоварна се приготвят няколко вида бира, но всичките с добавка на пчелен мед, например "Медено светло" и "Меден портер".

Медът се събира от пчелния кошер сред зеленчуковите лехи в градината на Белия дом, окопавани от първата дама Мишел Обама. Казват, че понякога там копаела и тъщата на президента.

Обама никога не е пазел в тайна симпатиите си към бирата. По време на посещение в Ирландия например той дегустираше "Гинес" с нескрита наслада; освен това неведнъж се е обзалагал с други държавни лидери на каса бира за резултата от някое спортно състезание.

Пристигнал за предизборни срещи в Охайо, той отново си позволи удоволствието да изпие чаша от това питие. Но не от производството на Белия дом, а от местен пъб в град Сидър фолс, където също разговаря с избиратели.

Така Обама ще остане в историята не само като първия тъмнокож президент на САЩ, но и като първия стопанин на Белия дом, отворил там малко бирено производство.

Знае се, че първите американски президенти, включително Джордж Вашингтон и Томас Джеферсън, също са били големи почитатели на тази напитка и сами са я приготвяли в своите пивоварни. Но за разлика от Обама - в собствените си имения. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Обама вари бира в Белия дом | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди