изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:39 EEST
Ранена в атенатата: Лечението ми в България беше непочтително    
НовиниГилат Коланги, която загуби съпруга си Ицик при атентата на летището в Бургас, нарече лечението си в България "непочтително", без обаче да уточни какво има предвид.

Коланги бе сериозно ранена при терористичното нападение срещу автобуса с израелски туристи.
"Възстановявам се бавно, нещата се оправят. Опитвам се да не мисля за нападението във всекидневния си живот, но няма как от време на време да не се сещам за него", казва тя интервю за израелското военно радио, съобщава израелският сайт israelnationalnews.com, цитиран от БТА.

Коланги похвали поведението на лекарите в болницата Беилинсон в израелския град Петах Тиква.

Тя си спомня последното изречение, което произнесъл съпругът й: "Гилат, качи се в автобуса и ни запази места".  Жената казва, че думите му още отекват в главата й. "Всъщност така той ми спаси живота. Остана долу, точно до терориста", добавя Гилат.

"Качих се на първото стъпало на автобуса, в главата ми премина някаква мисъл, но не й обърнах внимание. Погледнах наляво и повече не помня нищо. Стана експлозия и всичко се изтри от паметта ми. Следващото, което си спомням, е болницата в София. Там ми дадоха успокоително и когато се събудих, видях върху себе си завивка със знака на израелската болница Беилинсон", спомня си тя.

Жената критикува министрите от израелското правителство и депутатите в Кнесета, защото никой от тях не отишъл на погребението на съпруга й.

Израелският сайт напомня изявленията на израелски официален източник пред в. "Ню Йорк таймс", че израелското разузнаване има доказателства, че в терористичното нападение са замесени терористи от Ливан.
Два месеца преди атентата телефонните разговори между Ливан и България зачестили и се увеличили особено много в трите дни преди атаката, добавя israelnationalnews.com.

www.dir.bg

 


Сходни връзки

Ранена в атенатата: Лечението ми в България беше непочтително | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди