изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:09 EET
Пенисът - как се променя с възрастта    
ЗдравеПромените, свързани с пениса, не са причина за нарушаване на сексуалния живот на мъжа, подчертават експертите.

Известно е, че сексуалната функция на мъжа намалява с възрастта. Нивото на тестостерона спада, възникват проблеми със сексуалната възбуда и постигането на ерекция. Това провокира намалено сексуално желание. В случаите на много ниско ниво на хормона – и репродуктивни проблеми.
 
Напредването на възрастта допринася и за значителни спадове в обема и качеството на спермата, пишат от puls.bg. Проучвания показват, че на възраст между 40 и 70 години процентът на потентните мъже пада от 60% на около 30%.
 
След 40-годишна възраст при мъжете могат да се проявят и проблеми с уринирането. Отслабването на струята при уриниране се дължи на последствията от отслабналата мускулатура на пикочния мехур и в много случаи говори за проблеми и с простатата, което оказва влияние също така на сексуалния живот и потентност.
 
Много от мъжете над 40-годишна възраст се притесняват от промени с размера и формата на външните им полови органи, които често са и основна причина за отказ от сексуални контакти, казват американски експерти.
 
Според последните изследвания пенисът действително „претърпява“ промени с напредване на възрастта. Те засягат:

* Външният вид. Главичката на пениса постепенно губи лилавия си оттенък, в резултат на намален приток на кръв.
* Размерът на пениса. С напредване на възрастта мъжете са склонни към наддаване на тегло. При натрупване на мазнини в ниската част на корема се наблюдават някои промени, свързани с размера на пениса. Но натрупването на голямо количество мастни тъкани около пубисната кост само визуално намалява дължината на органа, казва Ира Шарлип, професор по клинична урология в Университета на Калифорния в Сан Франциско.

Намаляването на дължината и дебелината на ерекцията е незабележимо. Например, при дължина от 15 см през 30-те години, на 60-70 години може да се очаква намаляване до дължината 13-14 см. 
 
Какви са причините за свиването на пениса? Най-малко два механизма са ангажирани, смятат експерти. Един от тях е бавното отлагане на мастни субстанции (плаки) в  малките кръвоносни съдове на пениса, което затруднява притока на кръв към органа. Наличието на мастни клетки забавя кръвообращението и рефлектира на кръвооросяването. Тоест, причините за по-малкия размер са същите, които водят до развитие на атеросклероза, при което се образуват уплътнения в коронарните съдове - водеща причина за сърдечен пристъп.
 
Друга причина за свиване размера на пениса, според експерти, е в относителното намаляване на еластичността на колагена в клетъчните слоеве, които покриват кавернозните му тела. Ерекция се появява, когато те се изпълнят с кръв, а уплътненията в кръвоносните съдове са причина за по-слабия приток на кръв, забавяне и по-слаба ерекция.
 
Според проучвания чувствителността на пениса също се променя с течение на времето и става по-слаба.

http://life.dir.bg

 


Сходни връзки

Пенисът - как се променя с възрастта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди