изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:16 EEST
Косата показва какво липсва на организма    
Любопитно Косата е огледало на метаболитните процеси в организма. Хранителните вещества, които консумираме при попадане в организма първо захранват жизненоважни системи и органи, като сърцето, бъбреците, черния дроб, след това те достигат и до косата.

Поради тази причина специалисти са на мнение, че могат да установят дисбаланса в обмяната на веществата, още преди той да е дал някакви видими индикации, само по анализ на косъм от косата.

Нормалната към мазната коса, с появата на малки пъпки по повърхността на скалпа, свидетелства за стрес и признаци за натрупването на токсини в организма.

В този случай специалисти препоръчват консумацията на храни, богати на антиоксиданти, като зелен чай и соя. Желателно е, за да се намали нивото на стреса и да се наблегне на практикуването на йога и медитация.

Сухата коса с леко наличие на пърхот и оредяване може да се дължи на хормонален дисбаланс, растеж на фиброми и стрес. Лошите хранителни навици, недостатъчният прием на вода и течности, както и климатичните промени, също могат да доведат до падането на косата и появата на пърхот.

За да се подобри видът на косата, а и здравословното състояние е препоръчително да се консумират храни с желязо, като месо, спанак, ядки, мляко и др. Храните, богати на протеини, също трябва да присъстват в хранителния режим - крехкото месо, риба, пилешко, яйца, бобови растения, соя и млечни продукти.

Мазната, тънка, цъфтяща и понякога ранно побеляла коса може да е показател за автоимунно или наследствено заболяване. Недостигът на желязо, цинк, протеини и витамин С също може до доведе до този измъчен вид на косата. В тези случаи е желателно да се избягва третирането на косата с продукти, съдържащи химикали. Препоръчително е честото подстригване, което ще премахне цъфтящите краища и ще съживи косата.

Консумацията на плодове, зеленчуци, ленено семе, соя, орехи и витамин С, е необходимо условие за възвръщане здравия вид на косата.  http://life.dir.bg
МОДЕРНИТЕ ЦВЕТОВЕ ЗА КОСАТА ПРЕЗ 2012
Червенокосите жени правят най-много секс
За брюнетките с любов
Кои са подходящите цветове за вас
5 съвета за вашите секси устни
7 неща, които възбуждат мъжете
Каква сте в любовната игра според зодията

Какво да направите, за да не ви се наелектризира косата

Черен пипер за лъскава грива

Какво казва цветът на косата за здравето ви?


Сплетената коса е на мода тази есен

Блондинките печелят повече пари

6 неща, които мъжете забелязват веднага

Мъжете оглупяват в близост до блондинка

СЪБЛАЗНЯВАЙ КРАСИВО!


 


Сходни връзки

Косата показва какво липсва на организма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди