изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:00 EEST
Най-скъпите ястия в света    
Любопитно

Сладкиш "Златен феникс"

Най-скъпият сладкиш е представен на сладкарска изложба в дубайското кафене "Блумсбъри" на 5 юли. Почерпката със "Златния феникс" се оценява на рекордната сума от 3 676 дирхама. Рецептата включва италиански шоколад, 23-каратова ядлива златна декорация, органични ягоди и много златен прах. Сладкишът се сервира в 24-каратово плато и трябва да се поръча поне 48 часа по-рано.



Коктейл "27 321"

През 2008 г. в известния дубайски хотел с форма на кораб - "Бури Ал Араб", започва да се предлага най-скъпият коктейл в света "27 321", който струва 27 321 дирхама. Числото е съставено от 27 - етажът, на който се сервира коктейлът и 321 – височината на хотела в метри. Питието е направено от 55-годишно шотландско уиски "Macallan", едно от най-скъпите в света, сушени горчиви плодове и домашно направена захар от маракуя. "27 321" се сервира в чаша от 18-каратово злато. Коктейлът се приготвя 10 пъти за 6 месеца, и то само за специални гости.

Frrrozen Haute Chocolate

Най-скъпият десерт в света, Frrrozen Haute Chocolate, се оценява на 18 713 долара. Приготвя се на едно единствено място -  ресторант в източен Ню Йорк, Серендипити 3. Деликатесът съдържа 28 различни вида какао. Украсен е с 5 грама ядливо 23-каратово злато и поръсен със златен флейкс. Сладкото изкушение се сервира със златно листо в 18-каратов златен съд, инкрустиран с диаманти. Яде се със златна лъжица, украсена с черни, бели и шоколадово кафяви диаманти.

Екстравагантен бургер

Какво трябва да съдържа един бургер, за да
се превърне в най-скъпия в света? Месо от японския бивол waygu, масло от бял трюфел с 10 билки и тихоокеанска сол, опушена с елша, сирене чедър, черни трюфели, пържени яйца от пъдпъдък в селско хлебче, направено с масло от бял трюфел. Деликатесът е завършен с блини, сметана и златен хайвер от калуга. В добавка при сервиране има златна клечка за зъби. "Хамбургерът" струва 293 долара и се приготвя отново на Серендипити 3 в Ню Йорк.

Sushi del Oriente

Ориенталско суши

Какво ще кажете за ориенталското суши? Нигири суши, обвито в 24-каратови ядливи златни листа и украсено с по 5 0,20-каратови диаманта от Африка. Това ястие е сервирано в резиденцията на един японски бизнесмен в Манила, Филипините през 2010. Сушито е творение на известния майстор готвач Анджелито Аранета. Струва „скромните” 8 572 759 филипински песо. Произведенията на кулинарното изкуство на майстор готвача често се използват за предложение за брак. Смеете ли да кажете "не"!

Супа „Буда прескача стената”

Ако се отбиете в лондонския ресторант „Кай Мейфеър” със 108 паунда в джоба, можете да опитате една от най-скъпите супи в света. Ястието носи закачливото име "Буда прескача стената", защото е толкова вкусно, че и заклет вегетарианец би прескочил стена, за да го вкуси отново. Съдържа перка от акула, миди абалони, японски гъби шиитаке, морска краставица, сушени миди, пиле, хунанска шунка, свинско и жен-шен. Супата трябва да се поръча 5 дена предварително.

http://www.dartsnews.bg

 


Сходни връзки

Най-скъпите ястия в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди